KORTNYTT

Norge vil prege EUs IKT-politikk

Fornyingsdepartementet mener at Norge er «i posisjon til å prege Europas IKT-politikk».

22. mars 2007 - 10:04

I går ettermiddag sendte Fornyingsdepartementet ut denne pressemeldingen:

Norge i posisjon til å prege Europas IKT-politikk

Norge ligger langt fremme innen utnyttelsen av IKT sammenlignet med øvrige land i Europa. Nordmenn er svært IKT-modne og Norge har en rekke offentlige og private IKT-løsninger i verdensklasse. Dermed er mulighetene til å delta i EUs utvikling på det IKT-politiske området store.

Regjeringen har varslet fokus på en mer aktiv europapolitikk. Europas IKT-politiske utfordringer knytter seg bl.a. til å tilpasse regelverk til konvergens, framvekst av nye tjenester og det at tjenester, næringer og innbyggere blir stadig mer grensekryssende. Den overordnede planen for all IKT-politikk i EU i dag er i2010, A European Information Society for Growth and Employment. EUs nye rammeprogram for konkurranseevne og innovasjon (CIP-programmet) er på ca 30 milliarder norske kroner og har et sterkt fokus på IKT. Programmet, som Norge deltar i fra 2007, vil stå sentralt i utforming og oppfølging av EUs politikk på IKT, media og teknologi og innovasjon.

Regjeringen har nylig lagt frem en ambisiøs stortingsmelding om IKT-politikk. I lys av EUs mange IKT-politiske initiativer tok seminaret opp hvordan Norge kan spille en mer aktiv rolle. Det dreier seg bl.a. om i større grad å utnytte de mulighetene som finnes gjennom programsamarbeid, fokusert deltakelse på europeiske arenaer og bedre utnyttelse av de mange norske miljøene som jobber mot EU.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.