BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norges billigste PC?

Bedrifter som trenger vanlige kontormaskiner kan spare mye penger. Vi har funnet en maskin til 2500 kroner inkludert moms. Her er hva du får.

9. des. 2002 - 12:09


digi.no


Rob EnderleGiga Information GroupInternational Data CorpGartner Group

Les saken fra januar 2001:

Eric KleinYankee Group


Nå mener Gartner Group at stadig flere bedrifter har forstått dette. Butikkjeden Wal-Mart har kastet seg på trenden og lanserte i helgen en PC til bare 199 dollar - 1460 kroner. Denne ekstreme prisen har kuttet Windows og Microsoft Office til fordel for Linux og OpenOffice.

Les også

Wal-Mart har ikke butikker i Norge. digi.no har derfor forsøkt å finne Norges billigste PC. En leterunde viser fort at du kommer ned i noen tusenlapper.Et av de billigste alternativene er en sort PC fra PSdata til 3000 kroner.


Dette er hvor billig du kan slippe unna hvis du har en Windows-lisens eller bruker Linux. Prisen inkluderer ikke en skjerm - hvis du ikke har en skjerm fra før, koster en 15 tommers skjerm nå 1100 kroner.

Prisen kunne trolig bli enda lavere, for komponentene i PSdata-maskinen kan reduseres ytterligere. Men det er vanskelig å finne 10 GB harddisker og prosessorer under 1,3 Ghz.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.