Norges dårligste offentlige nettside

Det er offisielt, en by med store IT-ambisjoner har Norges dårligste offentlige nettside.

Det er offisielt, en by med store IT-ambisjoner har Norges dårligste offentlige nettside.

Gjøvik vant nylig kampen om å få Senter for informasjonssikkerhet til kommunen, i konkurranse med Trondheim. Begrunnelsen var blant annet sterkt IT-miljø på Høgskolen og Gjøvik kunnskapspark.

Kompetansen kan ikke ha smittet mye over på kommunen, for i Norge.nos rangering, havner deres nettside helt sist, av alle 700.

    Les også:

Varaordfører Bjørn Iddberg, er ikke helt overrasket over at nettsiden deres gjorde det dårlig.

- Vi vet den ikke er god nok, men helt sist av 700, det var litt overraskende, sier han, når digi.no ringer.

Kåringen til Norge.no skal bidra til å gjøre det synlig hvem i det offentlige som gjør det bra på nett, og øke motivasjonen. Det kan fungere både for vinnerne og taperne.

- Det er greit å få et spark i rompa, og det kan godt være det fungerer. Det var litt småskam, det her, sier Iddeberg.

Nettsiden til Gjøvik har nok fortjent tittelen. Den er rotete, og mesteparten av innholdet fungerer rett og slett ikke. Siden har mange menyer uten innhold, og under ”postliste” står det en beskjed om at den ikke er lagt ut enn, men er på vei. Meldingen er fra 2003.

Trykk her for å se Gjøvik kommunes hjemmeside.

- Nettsiden er bare halvveis, midt i noe som ikke er et produkt ennå. Det er vi politikere klar over. Vi har jobbet med andre ting først og prioritert et fysisk servicetorg, med funksjoner og folk som skal stå i direkte kontakt med brukerne, sier han.

Iddberg mener kommunen har noe å forsvare på IT-området. De har mye kompetanse på Høgskolen i Gjøvik, I Gjøvik Kunnskapspark, og har datasentral for postverket i kommunen, påpeker Iddberg.

- Vi har som ambisjon å gjøre hjemmesiden bedre, som en del av organisasjonen vår. Og det er tydeligvis en vei å gå, sier han.

Svein Pettersen, daglig leder for Gjøvik kunnskapspark synes også dette er litt pinlig. Det bidrar ikke til regionens rykte som IT-senter.

- Alle er tjent med å være litt bedre enn nummer 700, sier han.

Vil dere bidra til bedring av kommunens nettside?

- Vi vil bidra i den grad vi kan, sier han.

De andre etatene på bunnen av kåringen er Lesja kommune, Hurdal, Forliksrådet, Etne og Stordal. Alle disse fikk bunnkarakteren en av seks mulige stjerner, og under 30 prosent i snitt på tre indikatorer.

At et spark bak hjelper er for øvrig allerede demonstrert. Etter at digi.no så Gjøviks side for første gang i går, og gjorde kommunen oppmerksom på bunnrangerinen, har flere deler av siden begynt å fungere. Om det er tilfeldig eller ikke, så er det fremdeles veldig langt igjen til alt er i orden.

Til toppen