Norges eldste PC-produsent konkurs

Bukket under i kampen mot gigantene.

Kroken på døra: TCI Computers var ikke først ute, men kunne inntil konkursen skilte med å være Nordens lengstlevende PC-produsent.
Kroken på døra: TCI Computers var ikke først ute, men kunne inntil konkursen skilte med å være Nordens lengstlevende PC-produsent.

Bukket under i kampen mot gigantene.

TCI Computers ble mandag begjært konkurs. Det markerer slutten for Norges og Nordens eldste PC-produsent.

Bergensbedriften har holdt det gående helt siden 1987, først under navnet MIPS AS. I starten baserte de seg på import av modem, deretter import av PC-er fra Taiwan og til slutt egenproduksjon og distribusjon av datamaskiner, servere, nettverksprodukter og annet periferiutstyr.

- Utrolig trist. Alle sammen hadde håpet å slippe konkurs. Når du kjemper mot store utenlandske konsern som er villige til å tape penger er det jækla tøft, sier styremedlem og daglig leder Geir Johansen i selskapet til BA.no.

Han har vært del av selskapet helt siden 1994, og har vært med på både store oppturer og nedturer.

På midten av nittitallet rundet bedriften 100 millioner kroner i omsetning og hadde etablert en kjede med hele 21 forhandlere. På toppen leverte virksomheten 12.000 PC-er årlig.

Den siste tiden har selskapet slitt i konkurransen med PC-giganter som Dell, HP og andre store internasjonale aktører. Johansen sier til Bergensavisen at det satte dem i en skvis.

- Det ble vanskelig å rettferdiggjøre prisene våre. Vi var riktignok gode på spesial-PC-er og servere, men det var ikke nok volum til å leve av.

Inntil det siste skal TCI Computers hatt håp om å finne noen som var villige til å kjøpe opp selskapet, men lykkes ikke med planene.

Virksomheten blir likevel ikke helt borte.

Express PC Service overtok garantiavtaler på leverte datamaskiner med virksning fra 1. oktober. De har også overtatt domenet www.tci.no.

Til toppen