Norges første interaktive showreel på CD-ROM

I film og videobransjen er det vanlig å vise hva man kan ved å sette sammen deler av sitt arbeid på en VHS-kassett og sende denne rundt til interesserte. For første gang i Norge har et produksjonsselskap laget en slik "showreel" på CD-ROM.

Narcissus Film & Video lanserer nå sin ShowROM; 48 minutter video av høy kvalitet på en kompaktplate.

- Man slipper å finne frem til en ledig VHS-spiller og TV, og har i tillegg mulighet for å velge hva man vil se på og hoppe frem og tilbake uten frustrerende spoletid, sier producer i Narcissus, Anita Aalby-Myhr til digi.no.

Narcissus lager film for stat og næringsliv og reklamebyråer. Der er utbredelsen av raske datamaskiner med innebygget CD-ROM-spiller så stor at det nå er mulig å la VHS-kassetten få konkurranse.

- Egentlig skulle CD-ROM-en utgis med det nye Quick Time 3.0-systemet som ble sluppet fra USA for omtrent to uker siden, men systemtillegget fungerer foreløpig sammen med Director, bare på Mac, sier Aalby-Myhr.

I fremtiden vil trolig VHS få ytterligere konkurranse, både fra raske CD-ROM-er, men ikke minst fra CD-ens arvtaker, DVD. Denne har nettopp blitt sluppet for det norske markedet, foreløpig kun som video-DVD. Om noen år vil DVD-ROM-spiller være utbredt i datamaskiner. Da vil digital formidling av levende bilder bli det dominerende, skriver Narcissus i en pressemelding.

Det finnes to typer DVD. Den ene har over åtte ganger CD-ens kapasitet, mens den andre har over 25 ganger større kapasitet enn en CD. I begge tilfeller vil DVD kunne inneholde langt mer visuell informasjon og i enda bedre kvalitet.

Til toppen