Norges første IT-kanal på digital-TV

Canal Digital fortsetter å utvide spekteret av ekstreme nisjekanaler. Ti nye TV-kanaler blir nå tilgjengelig, inkludert den britiske IT-kanalen .tv. Nå er tilbudet fra Canal Digital oppe i 80.

Canal Digital fortsetter å utvide spekteret av ekstreme nisjekanaler. Ti nye TV-kanaler blir nå tilgjengelig, inkludert den britiske IT-kanalen .tv. Nå er tilbudet fra Canal Digital oppe i 80.

Eiere av parabolanlegg med digital dekoder kan glede seg over ti nye TV-kanaler som kommer denne høsten. De britiske konkurrentene Sky News og BBC World er tungvekterne på nyhetssektoren, mens National Geographic og Discovery (tre kanaler!) oppfyller naturopplevelsen og eventyrlysten.

Har man mer urbane interesser, vil den norske storbykanalen Metropol starte 30. september, mens den ekstreme nisjekanalen MUTV (seks timer hver dag om fotballklubben Manchester United) skal oppfylle de fotballfrelstes behov.

.tv (uttales "dot tv") skal være nerdenes lekeplass. Programmene er full og helt viet informasjonsteknologien med nyheter, analyser, produktinformasjon, digital kultur i Wired-tradisjonen, inkludert saker om Internett. Det legges blant annet vekt på det pedagogiske i informasjonen som formidles. Teknologikanalen har samtidig et nettsted som stadig oppdateres med informasjon (se på nettsteder under denne artikkelen).

.tv sendes også et par timer hver dag (18-20) under Sky-paraplyen i Telenor Avidis kabel-TV-nettverk

Administrerende direktør Espen Asheim i Canal Digital Norge tror imidlertid ikke at det blir for mye å velge mellom og at noen av tilbudene blir for sære på sitt digital-TV tilbud.

- Vi er klar over at det med 80 kanaler er vanskelig å velge program. Men så langt innen TV-verdenen er det en halvpart som har bestemt hva den andre halvparten skal se. En viktig grunn for oss til å satse digitalt, er at vi dermed kan gi våre seere frihet til selv å velge, sier han i en pressemelding.

Canal Digital venter fortsatt på den digitale TV-eksplosjonen. Drøyt 100.000 digitale abonnenter har selskapet i Norden hvor av rundt en fjerde del befinner seg i Norge.

Til toppen