Norges første kunstauksjon på nett

Mandag klokken 10 startet Norges første kunstauksjon på nett i regi av Online Club og Blomqvist Kunsthandel.

Mandag klokken 10 startet Norges første kunstauksjon på nett i regi av Online Club og Blomqvist Kunsthandel.

Simon Yuens Online Club, Bernhard Steens DinSide og Øivind Robbestads ebud er de tre norske aktørene som til nå har bebudet en satsing på auksjoner på nett.

Online Club har allerede hatt flere auksjoner som starter hver mandag klokken 10.00. Den mest profilerte var tilbud om lunsj med kjendiser som fikk bred pressedekning.

I dag arrangerer Online Club en auksjon i samarbeid med Blomqvist Kunsthandel.

40 kunstgjenstander til en totalverdi av 500.000 kroner skal stilles ut både på nettet og Blomqvists egen forretning. Et eksempel er et maleri av Frits Thaulow med en fastsatt minstepris på 49.000 kroner.

Dette er den første auksjonen på nett som man forbinder med tradisjonelle auksjoner hos de kjente auksjonshusene Sotheby's og Christie's. Sotheby's annonserte nylig at de skal starte opp med auksjoner på nett før sommeren (se egen artikkel i margen).

Men også DinSide har annonsert at de skal starte med auksjoner på nett.

Ifølge sjefredaktør Willy Verwoerd i DinSide er auksjoner hos dem foreløpig på teststadiet, og han vil ikke si nøyaktig når de skal starte opp. Uansett kommer DinSide, som eBay i USA, først og fremst til til å koble selger og kjøper direkte ved transaksjoner av diverse produkter.

Også Nettguiden og Nettmagasinets gründer Øivind Robbestad har annonsert en oppstart av et liknende konsept gjennom sitt rene auksjonshus ebud.

I tillegg finnes det et auksjonshus ved navn Scandinavian Auction Systems som har vært på nett over ett år (se under nettsteder).

Til toppen