TELEKOM

Norges første mobiltelefon for seniorer

En mobil med store taster og nødknapp skal gjøre det enklere for eldre å ringe.

26. sep. 2007 - 09:06

To tidligere medarbeidere i Nokia, Tony Forsell og Andreas Larsson, har etablert selskapet Seniofon. Gründerne mener å ha erfaring for at andre leverandører ekskluderer eldre brukere, ved utelukkende å satse på små mobiltelefoner med stadig mer avanserte funksjoner.

Telefonen Emporia Life har nedtrekkbart tastatur med store taster. Skjermen er stor – 45 x 52 millimeter – og er tofarget med oransje bakgrunn. Det skal gi optimal belysning for brukere med nedsatt syn.

Ringesignalet kan gis økt styrke, og kan suppleres etter ønske med ekstra kraftig vibrering. Også høyttalerne er tilpasset brukere med nedsatt hørsel.

Funksjonaliteten omfatter verken MMS, kamera, radio, MP3-spiller eller andre egenskaper som er typiske for nye mobiltelefoner.

Derimot kan man sende og motta tekstmeldinger. Det er en kontaktliste som er tilrettelagt slik at den kan oppdateres av venner og familiemedlemmer ved å sende en tekstmelding. Det er klokke, alarm og fødselsdagpåminnelse, men ikke vanlig kalender.

En viktig tilleggsfunksjon er en programmerbar alarmknapp. Under denne knappen ligger fem forhåndsvalgte telefonnummer – til for eksempel nærmeste pårørende og lege – som ringes opp automatisk.

En siste finesse er en innebygget lommelykt.

Emporia Life veier 155 gram. Taletid er tre timer, standby-tid er 200 timer. Prisen er 2495 kroner inklusiv mva, uten krav til abonnement. Salget foregår over Seniofons nettsted.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.