JUSS OG SAMFUNN

Norges første virtuelle verden

Web InfoTech AS (WIT) har laget Norges første virtuelle verden. Etter lange forhandlinger med en potensiell kjøper, har nå WIT sett seg lei av ventingen. Patagonia, som verdenen heter, har nå åpnet grensene for alle som ønsker sin egen lille virtuelle by.

Rune F Olsen
1. okt. 1996 - 11:00

Patagonia er laget med samme teknologi som ikke ukjente Alphaworld. Og det er den første virtuelle byen i Skandinavia. Mens man vandrer rundt i denne byen, snubler man over store reklameplakater for NRK, Origo og Scandinavia Online.

Byen ser ordnet og kontrollert ut, men faktum er at Patagonia bare er under midlertidig ledelse. Byen er til salgs, og i følge Carl Petter Sky i WIT, er mange norske aktører interesserte i å kjøpe. - Vi har hele tiden hatt en avtale i bunnen, men nå er vi lei av å vente på en treig kjøper. Jeg kan ikke si noe konkret om hvem som har meldt interesse, men ingen blir vel overrasket hvis jeg sier at nettleverandører og forlagshus er potensielle kjøpere, sier Sky til digi:media. Det er derfor naturlig å tro at Telenor Online, Schibsted Nett, EU-Nett, Aschehoug og Orkla er blant de interesserte.

Les mer om Patagonia i vårt intervju med Lars Bahner, hjernen bak Patagonia.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.