JUSS OG SAMFUNN

Norges råeste datamaskin

FOR 15 ÅR SIDEN: Norges første nettbank-skandale, Internett 2 og hva skjer med det norske språk?

Hver uke samler vi noen av de viktigste nyhetene fra digi.no - for 15 år siden.
Hver uke samler vi noen av de viktigste nyhetene fra digi.no - for 15 år siden. Bilde: Per Ervland
14. okt. 2011 - 11:11

I anledning 15-års jubileet til digi.no åpner vi våre arkiver. Hver fredag ettermiddag ut året vil vi presentere noen av nyhetene som preget nyhetsbildet i digi.nos univers for nettopp 15 år siden.

Klikk på titlene for å lese hele saken fra vårt arkiv:

Norges råeste datamaskin
Universitetet i Bergen har kjøpt Silicon Graphics' nye Origin 2000. Med 128 Mips R 10 000 prosessorer, 24GB minne, 200GB Raid-lagringskapasitet, og spissytelse på 51,2 GigaFlops blir maskinen den råeste i Norge. Etter det digi:data erfarer koster maskinen i størrelsesorden USD 2 millioner dollar.

Storm i vannglass
- Det har aldri vært noen fare ved Internett-banktransaksjonene, sier Sturle Lyberg i Bankenes Betalingssentral til digi:data i en kommentar til presse- og fjernsynsoppslag om skandale i Internettbanker.

Glasset fullt for Kreditkassen
- Kreditkassen stenger foreløpig sin betalingsløsning på Internett for å kvalitetssikre den, sier informasjonsdirektør Kjell Flø i Kreditkassen. - BBS har rettet opp feilen, og vi stoler fullt og helt på løsningen, sier informasjonssjef Ann Håkonsen i Landsbanken.

Nå kommer Internett 2
34 amerikanske universiteter vil etablere et nytt Internett, under navnet internett II for å sikre høyere hastighet og mer pålitelige tjenester enn dagens internett gjør. Ifølge nettansvarlig i Uninett, Olav Kvittem, er lignende prosjekter allerede i gang i Europa.

Sjokk i minnemarkedet
Et tilsynelatende uskyldig initiativ, Sterling Memory Initiative, fra Compaq i USA for å gi bedre priser og levering på minne, er i virkeligheten en krigserklæring mot alle som har levd av å selge tilleggsutstyr til Compaq PC. - Vi er lei av at andre skor seg på å selge tilleggsutstyr til Compaq, og vi vil nå gå aggressivt etter dette markedet, sier Jan Eigil Rydningen, administrerende direktør i Compaq Norge.

Farvel til det norske språket?
I nøyaktig et halvt år, fra 16. april, har jeg vært frilanser for Internett Kanal 1. Det har vært en lærerik periode. En av de mer skumle lærdommene er at hvis den språklige utviklingen på nettet og i databransjen får fortsette som nå, kan det bety at vi vinker farvel til det norske språket.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.