Abonner
RESULTATERFINANS

Norges raskest voksende TMT-selskap

Etter å ha finlest regnskapene til 30.000 norske selskaper har Deloitte plukket ut landets 50 raskest voksende TMT-selskaper. Tirsdag kveld presenteres lista.

Kåringen av de 50 raskest voksende TMT-selskapene (teknologi, media,

telecom og bioteknologi) i Norge - Fast50 - skjer etter at Deloitte har gjennomgått 30.000

norske selskaper for å finne ut hvem som har raskest omsetningsvekst.

Vinnerne av kåringen i Norge går videre til en europeisk kåring av de 500 raskest voksende TMT-selskaper i Europa, "European Fast500".

Her hjemme ble prisen arrangert for første gang i fjor og den gang var det selskapet Sense som kom øverst på listen. Sense kom på andreplass i den europeiske kåringen.

Til tross for en markert nedgang i teknologisektoren de siste år, viser de 50 vinnerselskapene i Deloittes analyse i Norge en imponerende vekst. Gjennomsnittlig vekst for samtlige selskaper på listen utgjør 1522 prosent i perioden 1998-2002.

Gjennomsnittlig omsetning blant de 50 selskapene er 55,7 millioner kroner.

Nær 60 prosent av de 50 vinnerne gikk med netto overskudd i 2002, noe som

viser at det er mulig å kombinere betydelig vekst med inntjening.

I europeisk sammenheng klarer de norske selskapene seg også godt. På fjorårets kåring var to av de tre raskest voksende selskapene norske. Årets Deloitte Technology European Fast 500 liste vil foreligge 8. desember 2004.

Av årets 50 vinnere er 31 basert i østlandsområdet, 6 er basert i og rundt Stavanger, 4 i Trondheim og 3 i Bergen. De øvrige 6 selskapene fordeler seg rundt i landet for øvrig.

Kun to av selskapene på listen er børsnotert. Når det gjelder likestilling har kun ett av selskapene på listen en kvinnelig daglig leder.

Prisen til den beste av de 50 vinnerne deles ut av Næringsminister Ansgar Gabrielsen på First Tuesday-arrangementet på Radisson SAS Scandinavia Hotel klokka seks i kveld.

Les mer om: