Norges servermarked mer enn halvert

Dell og Sun er dem som taper minst, ifølge Gartner.

Norges servermarked mer enn halvert

Dell og Sun er dem som taper minst, ifølge Gartner.

Det norske servermarkedet ble drastisk redusert fra første kvartal i fjor til første kvartal i år, viser tall fra analyseselskapet Gartner.

Målt i volum er reduksjonen over 40 prosent, fra 12 000 til 7 100 enheter.

HP beholder sin markedsandel på 54,0 prosent. IBMs volumleveranser er redusert med nesten 75 prosent, og markedsandelen er mer enn halvert, til 5,2 prosent.

I volum utmerker Dell seg med en nedgang på «bare» 14,4 prosent, slik at markedsandelen gjør et hopp fra 17,1 prosent til 24,7 prosent.

Målt i omsetning er markedet mer enn halvert: Nedgangen er 54,7 prosent. HP gjør det litt mindre dårlig enn markedet, mens IBM opplever et fall på 67,6 prosent.

Igjen utmerker Dell seg, ved et fall på «beskjedne» 16,4 prosent, og en nær dobling i markedsandel. Suns serveromsetning er redusert med 24 prosent, og markedsandelen øker fra 3 til 5 prosent.

Den kraftige nedgangen til IBM avslører svikt innen alle markedssegmenter. Omsetningen er som regel avhengig av hvorvidt noen kjøper eller oppgraderer en stormaskin. Den store nedgangen i volum tyder på at det også er krise for IBMs x86-servere.

Tallene ser slik ut:

Tallene for Fujitsu er i praksis Fujitsu Siemens.
Tallene for Fujitsu er i praksis Fujitsu Siemens.

    Les også:

Til toppen