RESULTATERFINANS

Norges tredje største IT-selskap selges

IS Partner skal nå endelig selges og EDB-sjef Endre Rangnes er en av de svært interesserte.

Etter flere år med frem og tilbake skal nå endelig IS Partner, den selvstendige IT-avdelingen til Hydro, selges. Ikke så mange kjenner selskapet godt, men bygget opp for å betjene Norges lenge største selskap og deres tunge behov, er faktisk IS Partner det tredje største helnorske IT-selskap når man ser på tjenester.

Da holder man PC-selgere som HP og distributører utenfor og ser på selskapenes omsetning og antall ansatte.

Bare EDB og Ergo er større enn IS Partner. I følge EDB selv har de en markedsandel i Norge på IT-tjenester på 22 prosent, mens Ergo har 10 og IS Partner på 7 prosent. Så følger IBM, Umoe IKT og Accenture.

Siste tilgjengelige regnskapstall fra 2006 fortalte at IS Partner omsatte for 1,5 milliarder kroner. Selskapet hadde i mai hele 920 ansatte, hvorav 280 er innleid, men selskapet har tapt mange kunder de siste årene: Selskapet mister Hydros gass- og oljeselskap og Yara.

Hydro har i mange år sagt de vurderer å selge sin IT-avdeling, men så har det blitt stille i flere runder. Men etter at Hydro er blitt splittet opp, har dette øket presset.

Og under et presse-arrangement i går kveld røpet EDB-sjef Endre Rangnes at Hydro er i sluttforhandlinger.

- IS Partner vil bli solgt i løpet av året, kanskje rett over nyttår, forteller Rangnes og han legger ikke skjul på at han er svært interessert. Men samtidig er EDB veldig usikre rundt verdisettingen.

Det er to faktorer som gjør det ekstra vanskelig å regne på verdien på Hydro IS nå: Det ene er usikkerheten i den internasjonale økonomien og hvor mye subprime-problemene i USA vil spre seg. Men Rangnes understreker at økonomien både i europeiske næringsliv og i IT-bransjen er sterk og han frykter derfor ikke noe kollaps.

Men IS Partner er også et spesielt selskap.

- Når du har få og veldig store kunder, er det lengden på kontraktene som avgjør mye, påpeker han.

Det synes veldig klart at Rangnes er en av de som er med i den siste budprosessen.

- IS Partner har en unik industri-kompetansje som hadde passet godt for EDB. De kan både energi og engineering-sektorene. Det er store synergi-effekter man kan hente ut med å slå sammen driftssentraler og nettverk.

-

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.