Norgessjef i SAP om Apple-samarbeid: - Dette blir veldig spennende

 

Martin Braathen Røise
6. mai 2016 - 14:43

Apple har nettopp inngått et samarbeid med den tyske IT-giganten Systemanalyse und Programmentwicklung (SAP).

Målsetningen med samarbeidet er at SAP skal bygge bedriftsapplikasjoner som er skreddersydd for Apple sine mobile produkter.

SAP og Apple har også utviklet en egen utviklerpakke (SDK) som utviklere kan bruke for å lage programmer som bygger på SAP´s HANA-databaseteknologi.

- Vi ser at mange av kundene våre bruker Apple sine produkter i sitt firma. Dette samarbeidet gir oss rom til å utvikle nye og gode mobile forretningsløsninger til kundene våre. Dette blir veldig spennede, sier norgessjef, Stefano Holguin, i SAP til digi.no.

Tim Cook: - Vil transformere oss

Det er applesjef, Tim Cook, helt enig i.

- Dette samarbeidet vil transformere hvordan iPhone og iPad brukes i bedriftsmarkedet ved å forene innovasjonen til iOS med SAP´s ekspertise innen bedriftssoftware, sier Cook i en pressemelding.

Norgessjefen sier at SAP har vært gode på å skape løsninger til bedriftsmarkedet.

- Apple har vært veldig gode på design og brukeropplevelser. Kombinasjonen gjør at vi kan skape løsninger som bygger på både vår erfaring med bedriftsmarkedet og Apple sin erfaring med brukerinnovasjon, argumenterer norgessjefen.

Han tror at mange bedrifter innenfor både handel og helse har ventet lenge på samarbeidet.

- Det er veldig mange bedrifter som bruker iPad internt for å utføre oppgaver. Om vi kan bygge løsninger som gir informasjon om lagerstatus eller pasientinformasjon i sanntid, kan vi bidra til å gi disse brukergruppene en enklere hverdag. Vi kommer til å ha et stort fokus inn mot den brukergruppen fremover, sier han.

Vil lage kodeskoler

SAP har allerede et stort nettverk av utviklere.

Planen er at den nye SDKen skal bli supplert med en egen skole etterhvert.

- Foreløpig vil det bli lansert skoler i India, USA og Tyskland. Det vil etterhvert dukke opp andre steder også. Målsetningen er at vi skal trene opp eksperter på den nye SDKen i kombinasjon med HCP-teknologien vår. Det vil gjøre dem rustet til å gjøre prediktiv analyse og benytte seg av HANA som plattform, sier Holguin til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.