RESULTATERFINANS

Norkom går på børs

E-handelsselskapet Norkom har fått godkjent sin søknad om opptak på SMB-listen på Oslo Børs. Noteringen regnes med å være gjennomført i begynnelsen av november.

Helge Lunde
18. okt. 2000 - 13:56

Norkom ASA er resultatet av at de to selskapene Komplett Data og Norek i 1998 gikk sammen om å selge dataprodukter over blant annet Internett. Det har så langt vært et vellykket partnerskap. I fjor omsatte selskapet for 313 millioner kroner og fikk et overskudd på nesten 10 millioner kroner. Og omsetningen skal øke, for det er budsjettert med 440 millioner kroner for år 2000.

Så langt har Norkom levd en litt anonym tilværelse på den unoterte listen. Nå skal imidlertid selskapet gå på børs for fullt.

Sent i forrige måned sendte Norkom ASA en søknad til Oslo Børs om opptak av selskapets aksje til notering. Og ved gårsdagens børsstyremøte ble det besluttet å ta aksjen inn på SMB-listen. Fristen for å bli notert et satt til 13. november, men fra selskapet er det en intensjon om allerede å være på plass i begynnelsen av den samme måneden.

- Ja, i dag spretter vi champagnen, sier administrerende direktør Eric Sandtrø til digitoday.no.

Norkom har lenge hatt et uttalt mål om å gå på børs, og fortsatt er det et mål å komme på hovedlisten.

- Grunnen til det er at vi vil ha muligheten til å hente kapital, og å få en aksje med omsetning, slik at vi står bedre rustet for blant annet å kunne overta andre selskaper, sier Sandtrø til digitoday.no.

Norkom har i dag omlag 200 aksjonærer som hver har minumum én aksjepost, og det er noe lite for et selskap på Oslo børs. Selskapet vil derfor også gjennomføre et spredningssalg i forkant av noteringen, der flere av gründerne og større aksjonærer vil selge seg noe ned.

- Det vil utgjøre rundt regnet fire-fem prosent av selskapets kapital som således blir lagt ut i markedet til både institusjonelle investorerer og retail-kunder. Vi får hjelp fra Pareto til å gjennomføre dette salget, og regner med å starte opp veldig snart, enten denne eller neste uke, fortsetter Eric Sandtrø videre.

- Vi har i dag ikke noe behov for mer kapital, etter at vi hentet inn penger i mars. Vi tjener penger på driften og faktisk vet vi ikke hva burnrate er for noe, som alle andre prater om. Selskapet har i dag en egenkapital på 70 millioner kroner, og en egenkapitalandel på i overkant av 60 prosent. I kontanter har vi cirka 40 millioner kroner nå, og i tillegg har vi fullmakter fra generalforsamlingen til å utstede inntil 800.000 aksjer i forbindelse med oppkjøp, forteller Sandtrø til digitoday.no.

Med en aksjekurs på omlag 50 kroner gir det selskapet en kapitalbase på cirka 80 millioner kroner, men administrerende direktør kan overfor digitoday.no ikke bekrefte at de er i konkrete samtaler med noen aktuelle kandidater for fusjon eller oppkjøp.

- Vi ser til øyet blir stort og vått, og det er veldig mye der ute som er aktuelt, men ikke noe som har krystallisert seg i noe mer, avslutter Sandtrø.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.