Norman åpner for integrasjon av Sandbox

Sikkerhetsteknologi blir tilgjengelig for programvareutviklere.

Norman åpner for integrasjon av Sandbox

Sikkerhetsteknologi blir tilgjengelig for programvareutviklere.

Antivirusselskapet Norman lanserte i går SandBox Software Development Kit (SDK), et verktøysett for utviklere som vil integrere sikkerhetsteknologien SandBox i egne produkter.

Norman skriver i en pressemelding at selskaper som tidligere hadde fokus på signaturbasert deteksjon av ondsinnet kode i sine løsninger, nå kan legge til proaktivitet for å bedre beskyttelsen av sine kunder.

- Vi har i lengre tid blitt forespurt av kunder etter denne type løsning, og vi er svært godt fornøyde med å kunne annonsere denne muligheten nå, sier Arvid Gomez, sjef for OEM og teknologi hos Norman, i pressemeldingen.

SandBox er allerede i bruk i en del sikkerhetsløsninger fra andre leverandører. Dette inkluderer produkter fra Microsoft, F-Secure og eEye Digital Security.

SandBox-teknologien til Norman er ifølge selskapet et virtuelt miljø hvor programmer kan kjøre i sikre omgivelser, uten å forstyrre virkelige prosesser, programfiler og nettverksmiljøer. Hvis et program utfører handlinger som SandBox oppfatter som mistenkelige blir programmet kategorisert som ondsinnet. Dette kan bidra til at nye, ondsinnede programmer, som det ennå ikke finnes signaturer til, kan oppdages og sperres.

Det nye SDK-et inkluderer også teknologien DNA Matching, som proaktivt skal kunne identifisere virusprofiler i programmer.

Til toppen