Norman bommer i stor test

I en omfattende test av sikkerhetspakker scorer norske Norman ut på bunnen.

digi.no har tidligere omtalt de store testene av sikkerhetspakker som AV Comparatives gjør.

To ganger i året går selskapet igjennom de mest solgte sikkerhets-pakkene og tester hvor flinke de er til å stoppe innkommende virus, trojanere og andre trusler, samt å finne og fjerne dem etterpå.

I september testet AV Comparatives på nytt de vanlige pakkenes evne til å stoppe innkommende trusler, altså sanntids-scanning. Den andre typen scanning er gjennomgang av lagringsmedier som utløses for lete etter smitte som allerede er kommet inn.

Den svært grundige testen sjekker om sikkerhetspakkene klarer å stoppe hele 808.344 trusler - en kombinasjon av vanlige virus, makrovirus, forskjellige spionprogrammer, ormer og trojanere.

Testen gir svært nedslående resultater for det norske sikkerhetsselskapet Norman. De kommer ut tredje dårligst med en score på 90,93 prosent. Konkurrenter som Symantec får en score på 98,8 prosent. Av polymorfiske virus finner Norman bare 2 av 12 mulige.

Norman har tidligere kritisert testene til AV Comparatives fordi selskapet mener det ikke er interessant å teste på alle trusler, det er vern mot de ferske truslene som er viktige.

Her kan du lese hele rapporten. Velg rapport nr 15.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.