Norman Data går far east

Virusbekjemperne i Norman satser på den sør-koreanske partneren Firetek når de nå skal åpne markedet i Sør-Korea, Kina, Japan og Taiwan.

Børsnoterte Norman ASA driver innen datasikkerhet og har produkter og tjenester for viruskontroll, tilgangskontroll, kryptering, nettverkssikring, datasletting og datarekonstruksjon. Selskapet har rundt 220 ansatte og er representert gjennom datterselskaper og strategiske allianser i Europa, USA, Asia og Australia.

Selskapet har nå signert en rammeavtale med sin strategiske partner Firetek i Sør-Korea. Firetek er et selskap med virksomhet innen salg av løsninger for datasikkerhet og nettverkskommunikasjon. Dette går frem av en børsmelding selskapet har sendt ut i dag.

Avtalen gjelder alle Normans produkter, men hovedfokus ligger på Norman Access Control. Avtalen har et omfang på 30 millioner kroner over en tre års periode, og inkluderer blant annet 100.000 lisenser på Norman Access Control det første året.

I 1999 omsatte Norman for 200 millioner kroner. I første halvår i år var omsetningen på 108 millioner kroner.

Firetek får i avtaleperioden eksklusivitet til å selge alle Normans produkter i Sør-Korea, Kina, Japan og Taiwan.

Ifølge Firetek ble det i fjor omsatt sikkerhetsprodukter for US$ 90 millioner i Sør-Korea. Det var en økning på 300 prosent fra året før.

Prognosene for Sør-Korea viser ifølge Firetek 100 prosents vekst for sikkerhetsprodukter i hvert av de neste tre årene.

Til toppen