RESULTATERFINANS

Norman fikk Microsoft på kroken

Kursen på Norman-aksjen spratt til værs på Oslo Børs onsdag, etter at selskapet offentliggjorde en internasjonal samarbeidsavtale med Microsoft. Datagiganten skal gjøre Normans antivirusprogram tilgjengelig på Microsofts år 2000-side

Vaktsjef
2. des. 1999 - 08:35

Som en del av avtalen blir Norman Virus Control tilbudt til samtlige av Microsofts kunder som en prøveordning frem til nyttår, opplyser selskapene i en felles pressemelding.

Avtalen er initiert direkte mellom Norman og Microsofts sikkerhetsavdeling i USA, og Norman er det eneste norske selskapet som tar del i dette samarbeidet. De første innledende samtaler mellom de to partene ble initiert i september.

- Det er også morsomt for oss i Norge at Norman hevder seg fordi det viser at en norsk aktør kan gjøre seg gjeldende på den internasjonale arena, sier Ole-Morten Settevik, administrerende direktør for Microsoft Norge.

Avtalen kommer som et ledd i Microsofts arbeide med å begrense skadevirkningene av virustrusselen ved overgangen til år 2000. Microsoft forventer en strøm av såkalte hoax-viruser som utløses 0/0/00 for å lure brukere til å tro at maskinen eller programvaren som er installert ikke takler overgangen til 2000 problem.

- Vi betegner det som en stor anerkjennelse av våre produkter at Microsoft har valgt å innlede et samarbeid med oss. Det er klart at det er meget stimulerende at vi som et norsk selskap får anledningen til å samarbeide med verdens ledende IT-aktør, sier Bjørn Fosli, administrerende direktør i Norman i pressemeldingen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.