Norman først ut med sertifisering av makroer

Den 20. oktober lanserer Norman ett nytt antivirus-konsept som i stedet for å sjekke mot virus kontrollerer at makroer i dokumenter er sertifiserte og dermed lovlige. Foreløpig er Norman alene om konseptet.

Ettersom det er svært enkelt å utvikle et makrovirus, har flommen av nye virus etterhvert blitt enorm. Daglig dukker det opp mellom 5 og 7 nye virus, og kostnadene med å holde seg oppdatert blir derfor stadig høyere både for dem som lager viruskontroll-programvare, og for brukeren.

- Et av de største problemene i dag er at kundene ikke implementerer våre oppdateringer raskt nok, har administrerende direktør i Norman Data Defense AS, Tom Christensen, uttalt overfor digi.no.

Nå har også Norman tatt tak i dette problemet ved å utviklet et nytt konsept som snur opp ned på hvordan man ser på viruskontroll. Den 20 oktober lanseres en ny programvare, foreløpig ikke navngitt, som bygger på tanken om å sertifisere lovlige makroer. I korte trekk betyr dette at alle makroer som benyttes i en organisasjon må være forhåndsgodkjent - eller bli godkjent av systemansvarlig når behovet dukker opp.

Dette gir nærmest 100 prosent beskyttelse mot makroer, men det vil innebære endel administrasjon - særlig i større organisasjoner - å sertifisere nye makroer.

Norman har forberedt denne løsningen i lang tid, og administrerende direktør i Norman Data Defence Systems, Gunnel Berdal Wullstein, uttalte allerede i vår at Norman var i ferd med å utvikle et slikt konsept. På dette tidspunkt ble det uttalt at Norman ville komme med programvaren tidlig i høst, sannsynligvis i august/september. Selv om lanseringen 20. oktober er noe etter skjema er det klart at Norman foreløpig er alene om konseptet, selv om flere av konkurrentene er i ferd med å utvikle lignende løsninger.

Norman skal komme med en børsmelding om saken senere i dag.

Til toppen