Norman lanserer personlig brannmur

Det norske datasikkerhetsselskapet Norman har utvidet sin sikkerhetspakke for PC med en personlig brannmur. Den består LeakTest-prøven.

Det norske datasikkerhetsselskapet Norman har utvidet sin sikkerhetspakke for PC med en personlig brannmur. Den består LeakTest-prøven.

Norman Personal Firewall versjon 1.0 ble lansert i dag. Den nye personlige brannmuren kan kjøres på Windows-variantene 95, 98, Me, NT og 2000.

- Da jeg leste om LeakTest-prøven på digitoday.no, måtte jeg selvfølgelig prøve den. Produktet vårt besto prøven, sier Bjørn Windfeldt i Norman til digitoday.no.

Noe annet hadde vært oppsiktsvekkende. Gibson Research utviklet LeakTest ved å utnytte svakheter hos spesifikke personlige brannmurer. Det er først i neste utgave av LeakTest at vi kan få en anledning til å se hvorvidt eksperter finner svakheter de kan utnytte.

Windfeldt forteller ellers at Normans personlige brannmur er laget med tanke på å forene høy sikkerhet med enkel installasjon og drift, noe som er påkrevet når et produkt skal brukes av folk som ønsker at PC-en skal være så enkelt som mulig å arbeid med. En egen veiviser geleider førstegangsbrukeren gjennom oppsettet av regelverket som avgjør hvilke programmer brannmuren skal tillate å kommunisere, hvordan cookies skal håndteres, hvordan man skal forholde seg til bestemt nettsteder, ActiveX og Java og så videre. Kyndige brukere kan sette dette opp manuelt.

I likhet med andre personlige brannmurer har også Norman en innretning som filtrerer ut annonser.

Funksjonaliteten virker karakteristisk for personlige brannmur, og for brukere av Norman Virus Control og Norman Mail Privacy, er Norman Personal Firewall et velkomment tilskudd for sikker ferd på Internett.

digitoday.no vil komme tilbake med egne erfaringer med produktet.

Til toppen