Norman leverer virus-programvare til Evercom i Sverige

PC-produsenten Network Technical AB vil legge virusprogram fra Norman inn i PC-er til de tusen svenske hjem. Dette kan gi Norman god tilgang til det offentlige svenske markedet.

Virusbekjemperne i Norman ASA melder i dag at selskapet har inngått en avtale med det svenske selskapet Network Technical AB.

Avtalen innebærer at Norman skal levere virusprogramvare til alle hjemme PC-er som selges av det svenske selskapet i løpet av de neste 14 måneder. Selskapet skal også distribuere Norman Virus Control til det profesjonelle markedet.

Norman forventer at avtalen i tillegg til økt salg vil gi god eksponering i det svenske markedet.

Det svenske analyseselskapet IT Research regner med at halvparten av de med hjemme-PCer vil erstatte de gamle PC-ene med nye. De mener også at de fleste hjem vil ha mer enn en PC og at mange av de nye PC-ene vil være lap-toper. Selskapet mener også at det oppstår et fornyelsesbehov etter tre år fordi brukerens krav øker.

Network Technical er en av Sveriges største PC-produsenter. I tredje kvartal 2000 solgte selskapet 6.586 enheter, mot 4.550 enheter i tredje kvartal året før. I årets første ni måneder ble det på det svenske markedet solgt 19.105 enheter mot 17.208 for tilsvarende periode året før. Totalt solgte denne virksomheten 25.230 enheter i 1999.

Det svenske selskapet har for tredje gang nylig fornyet rammeavtalen med Statskontoret i Sverige om levering av stasjonære PC-er til stat, kommune og offentlig forvaltning. Avtalen er beregnet til å medføre en årlig omsetning på 200-250 millioner svenske kroner per år.

Denne avtalen med Statskontoret skal etter planen undertegnes 17. november.

Til toppen