Norman med i Microsofts antivirus-allianse

Markedsdirektør Audun Lødemel i Norman ser det som stor prestisje å bli valgt av Microsoft.

Markedsdirektør Audun Lødemel i Norman ser det som stor prestisje å bli valgt av Microsoft.

Antivirusteknologien SandBox til det norske datasikkerhetsselskapet Norman har vakt internasjonal oppsikt. Microsoft-sjef Bill Gates kunne i går kveld fortelle at Norman er valgt som samarbeidspartner i "Virus Information Alliance" (VIA). Med dette føyer Norman seg til en eksklusiv gruppe av ti ledende antivirusprodusenter. For Norman er det en avgjørende opptrapping av forholdet til Microsoft.

    Les også:

- Vi er selvsagt stolte av å "tilhøre det gode selskap" av verdens fremste antivirusmiljøer. Samarbeidet med Microsoft betyr at vi vil bli langt mer synlig internasjonalt, forteller markedsdirektør Audun Lødemel i Norman.

Norman har allerede et godt fotfeste i Norden og Europa. 60 prosent av omsetningen kommer fra utlandet.

Det norske sikkerhetsselskapet blir nå linket til Microsofts websider, som blir en av de faste stedene Microsoft vil vise til det når det gjelder virusbeskrivelser.

Normans egenutviklede "sandkasse-teknologi" oppdager og stopper ondsinnet programvare, og setter den i karantene, ved å observere dens oppførsel i en lukket virtuell maskin. Foruten å oppdage virus, bidrar teknologien med en skriftlig analyse av hva det viruset vil foreta seg hvis det slippes løs.

- Dette er svært viktig informasjon på et tidlig tidspunkt i en epidemi, sier Lødemel.

Sandkasse-teknologien til Norman slo til mot den senere tids nye ormer som NetSky.B, Bagle.B og MyDoom.B. Kundene var beskyttet før de fikk oppdaterte signaturer.

VIA-programmet ble etablert i mai 2003 av Microsoft og tredjeparts leverandører. Hensikten er å hjelpe brukere av Microsoft programmer med tilgang på relevant informasjon til rett tid om de siste virustruslene som kan påvirke Microsoft teknologi.

Microsoft har hatt relasjoner til Norman gjennom mange år, og har tidligere valgt Norman Virus Control som et av flere verktøy for å teste programvare før distribusjon for å forebygge spredning av virus og ormer gjennom Microsofts kanaler.

VIA-alliansen deler og samarbeider om bekjempelser av nye virus, ormer og andre trusler, og bidrar til informasjonen på Microsofts antivirusnettsted.

Til toppen