Norman med ny versjon av Sandbox

Norman oppgraderer versjonen av SandBox Analyzer i kampen mot datakriminalitet.

Norman oppgraderer versjonen av SandBox Analyzer i kampen mot datakriminalitet.

Oppgaven med å finne og analysere virus, ormer, trojanere og spionvare (spyware) er et økende problem for alle organisasjoner. Problemet er ikke kun relatert til volumet av nye, ukjente virus, som har vært sterkt økende, men også bruken av avanserte pakke- og krypteringsverktøy, for å skjule virusangrepet.

For å bekjempe det stadig voksende problemet med datakriminalitet over Internett, lanserer Norman en ny utvidet versjon av Norman SandBox Analyzer. Kunder som tar i bruk denne nye versjonen av analysatoren vil kunne avsløre virusforfattere som benytter avanserte filpakkere og krypteringsalgoritmer for å skjule sine hensikter, skriver selskapet i en pressemelding.

Over 90 prosent av alle virus er forsøkt skjult med avanserte pakke- og krypteringsmetoder. Disse verktøyene er ofte avanserte programmer, utviklet av kommersielle aktører for å beskytte ordinære programmer. Utfordringen for organisasjoner og bedrifter er at virusforfattere benytter disse verktøyene av samme grunn.

For å lette dette arbeidet har Norman lansert en ny versjon av det markedsledende analyseverktøyet Norman SandBox Analyzer. Analyseprogrammene støtter allerede de fleste pakke- og krypteringsmetoder (RAR og UPX m.fl.) som brukes for å skjule virusangrep.

Et økende problem har vært at virusforfattere også benytter nyere og mer avanserte kommersielle verktøy for å skjule sine hensikter. Som eneste analysesystem på markedet støtter denne siste oppgraderingen avanserte pakke- og krypteringsmetoder som Themida og Slovak Protectors (SVKP).

Til toppen