BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norman: Moduler mot virus

Norman Data Defense vil i tiden fremover bygge opp sin virus- og aksesskontroll programvare i moduler som skal kunne lisensieres ut til selvstendige programvareleverandører. Dessuten har selskapet så smått begynt å levere smartkort som en del av sine sikkerhetsløsninger.

Eirik Flaa
18. nov. 1997 - 17:38

Norman Data Defense Systems tenker i nye baner for å utvide markedspotensialet for sine datasikkerhetsprodukter. I stedet for å utvikle frittstående produkter, har selskapet tilrettelagt moduler som skal kunne implementeres med annen programvare. I dag presenterte selskapet en ny gruppevare-viruskontroll beregnet for Lotus Notes, bygget opp rundt dette prinsippet.

Programvaren har fått navnet NVC for GroupWare. Det er i utgangspunktet ikke utviklet spesielt for Lotus Notes, men for gruppevareløsninger generelt. Viruskontrollen, som er en uavhengig modul, har imidlertid fått en "plugin", eller et grensesnitt mot Lotus Notes.

- Vi vil utvikle flere slike grensesnitt til Microsoft Exchange og andre populære gruppevare-løsninger. Det er egentlig ingen stor jobb, sier administrerende direktør i Norman Data Defense AS, Tom Christensen, til digi.no.

Aksesskontroll er området der Norman mener det største vekstpotensialet ligger. Behovet for stadig større sikkerhet fra disse kundene har fått selskapet til å gå nye veier, blant annet ved å integrere smartkort-løsninger i for kunder med spesielt strenge krav til sikkerhet.

- Vi har allerede noen slike installasjoner på plass hos kunder i Norge, selv om konseptet ikke er markedsført aktivt, sier Christensen som ikke vil ut med hvor mange og hvilke kunder det dreier seg om. Christensen forklarer at det etter hvert kan være snakk om å implementere enda større grad av sikkerhet i systemene.

- Vi pleier å dele inn sikkerhetsgraden i tre nivåer. På det laveste nivået er det brukerens kunnskap, i form av et passord, som gir adgang til systemet. På nivået ovenfor har brukeren i tillegg et fysisk adgangstegn, gjerne i form av et smartkort. Den høyeste sikkerheten oppnås med at det er brukerenes iboende egenskaper, altså hva han er, som gir adgang, sier Christensen. Han nevner fingeravtrykk som en av fremtidens løsninger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.