BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norman: Nå må bedriftene lære av macro-virusene

Svært mange ble smittet av Anna-viruset i går. Antivirus-leverandøren Norman rister på hodet og sier at nå må vi lære av tidligere feil. Her er oppskriften:

13. feb. 2001 - 11:23
Eirik AmundsenNorman ASA

- Anna-viruset er ikke noe nytt, vi har sett en rekke VBS-virus og IT-sjefene burde være bedre forberedt, sier en litt oppgitt Amundsen til digitoday.no.

Amundsen mener at særlig all skaden ILOVEYOU-viruset gjorde i fjor burde ha fått IT-sjefene til å våkne og sette opp forsvarsverker.

- Det enkleste og aller beste er å sperre for epost som inneholder Visual Basic Script, sier Amundsen. Svært få har behov for å kjøre dem i det hele tatt, og ingen har behov for å motta dem via ekstern epost. IT-sjefer bør av samme grunn sperre for EXE-filer.

- Antivirus-produktene kan gjøre dette, men IT-sjefene tar ikke mulighetene i bruk. Alt for mange satser på å oppgradere virus-definisjonene. Men det er veldig lett å lage nye versjoner av VBS-virus, og når virus sprer seg så fort som Anna-viruset fungerer ikke det alltid, påpeker supportsjefen.

Amundsen påpeker også at brukerne nå må lære at de ikke skal åpne opp morsomme filer de får via e-post.

En annen løsning er å installere tillegg til Outlook som stopper bruk av VBS-filer, forteller Amundsen. Det finnes også muligheter for å fjerne muligheten for Visual Basic Script-kjøring i Windows.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.