Norman-sjefen slutter

Sjefen for det norske anti-virusselskapet Norman går til et annet norsk selskap, som har manglet leder et halvt år.

Sjefen for det norske anti-virusselskapet Norman går til et annet norsk selskap, som har manglet leder et halvt år.

Henning Hansen kom til Norman fra stillingen som leder for Gartner Group i Norge for fire år siden. Nå går han videre til stillingen som sjef for IT-selskapet Firm.

I en børsmelding fra selskapet benytter styreleder Svein Ramsay Goli sjansen til å skryte av Hansen, og av selskapet.

Under Hansens ledelse har Norman økt omsetningen med 60 prosent og fått sterkt bedret lønnsomhet, skriver selskapet i en børsmelding. Børskursen har også gått kraftig opp.

- Min oppgave for fire år siden var å snu selskapet. Jeg tror det er ganske trygt å si ”oppdrag utført”. Jeg forlater et selskap som er finansielt sterkt og har en unik tknologisk posisjon i anti-virus-industrien, sier Henning Hansen.

Firm lager programvare for nettbaserte markedsundersøkelser. Selskapet har hovedkontor i Oslo, og har kontorer i London, New York og San Francisco.

Hansen blir sittende i stillingen til en ny sjef er utnevnt for Norman.

Toppstillingen i Firm ble ledig da IT-veteranen Stein Onsrud av personlige grunner ikke ville flytte hjem til Oslo fra San Francisco for å planlegge børsnotering. Dette ble klart i november 2004.

Osnrud var tidliger CA Norge-sjef.

- Stein Onsrud i Firm har sagt opp sin stilling. Styret i selskapet har ønsket at Onsrud flytter tilbake til Oslo fra San Francisco i forbindelse med den planlagte børsnoteringen av Firm neste år. Dette ønsket har Onsrud av personlige grunner ikke hatt mulighet til å etterkomme. Arbeidet med å finne hans etterfølger vil bli igangsatt snarest", skriver Firm i en pressemelding.

Firm oppnådde en omsetning på 3,9 millioner dollar i første kvartal 2005, en 34 prosent økning fra samme periode i fjor. Driftsresultatet økte fra 97.000 dollar til 287.000 dollar.

Til sammenlikning hadde Norman ASA en vekst i omsetning på 20 prosent i første kvartal 2005 samtidig som selskapets resultat mer enn fordoblet seg. Driftsinntektene for Norman ble 56,2 millioner kroner i første kvartal mot 46,7 millioner kroner i samme periode i fjor. Selskapets EBITDA-resultat ble 8,9 millioner kroner mot 4,0 millioner kroner året før.

Til toppen