Norman skal beskytte amerikanske myndigheter

Datasikkerhetselskapet Norman er med i et industiteam ledet av amerkanske EDS som skal utarbeide Smart-kort løsninger for amerikanske myndigheter.

Datasikkerhetselskapet Norman er med i et industiteam ledet av amerikanske EDS som skal utarbeide Smart-kort løsninger for amerikanske myndigheter.

Norman ASA (NOR) er leverandør av datasikkerhet. Selskapet utvikler og selger produkter og tjenester innen viruskontroll, tilgangskontroll, PKI løsninger, kryptering, nettverkssikring, datasletting og datarekonstruksjon. Selskapet har over 220 ansatte og er representert gjennom datterselskaper og strategiske allianser i Europa, USA, Asia og Australia

Norman Data Defense Systems, Normans datterselskap i Nord-Amerika er med i et industriteam ledet av verdens største konsulentselskap EDS som har vunnet en betydelig kontrakt i USA. De er av amerikanske myndigheter valgt til å utarbeide systemer for smartkort identifisering ved adgangskontroll for de føderale myndigheter. EDS var et av fem selskap som kjempet om den 10 år lange kontrakten med en verdi på US$ 1,5 milliarder.

Norman vil bidra med sitt produkt Norman Access Control som tilbyr løsninger innen adgangskontroll og nettverkssikkerhet. Dette er en sikkerhetsprogramvare som enkelt forklart beskytter datamaskiner mot uautorisert adgang.

- Vi er svært stolte av å delta i det som er en meget prestisjefylt kontrakt med amerikanske myndigheter. Vårt produkt vil være et viktig element i arbeidet med å hjelpe amerikanske myndigheter med å beskytte sin intellektuelle eiendom samt beskytte seg mot sikkerhets-innbrudd. Dette viser at Norman Access Control er et av de mest omfattende og beste sikkerhetsproduktene på markedet i dag, sier adm. direktør Bjørn Fosli i Norman ASA.

Kontrakten er utformet for å ta sikte på gi føderale myndigheter smartkort-løsninger som er inter-operasjonelle. Et av målene er å gjøre myndighetene i stand til å utnytte potensialet innen elektronisk handel. Kortene kan brukes for å sikre en grunnleggende visuell identifikasjon og autentisering samt fysisk og logisk adgangskontroll.

Til toppen