BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norman skal sikre Norges skoler

Norman Data Defence har fått en avtale med Nasjonalt Læremiddelsenter om levering av sikkerhetsprogramvare til skoleverket og voksenopplæringen. Et konservativt anslag fra ledelsen anslår at avtalen har et omfang på 2,5-3 millioner kroner.

Eirik Flaa
20. aug. 1997 - 16:06

Markedets manglende tillit til Norman Data Defence Systems den siste tiden gjenspeiles i den dalende aksjekursen. Siden noteringen har aksjen falt med over 25 prosent, og behovet for en positiv melding fra underskuddsforetaket har vært påtrengende. I dag kom den positive nyheten alle har ventet på. Selskapet kunngjorde en kontrakt med Nasjonalt Læremiddelsenter som innebærer at Norman skal levere sikkerhetsprogramvare til skoleverket og voksenopplæringen. Avtalen har et omfang på totalt 20 millioner kroner i programvare, og Normans bidrag vil utgjøre 2,5 til 3 millioner i løpet av en toårsperiode.

- Anslaget er svært konservativt, og det vil ikke overraske meg om det blir langt høyere, sier administrerende direktør i Normans salgs og utviklingsdivisjon i Norge, Tom Christensen til digi.no. Han forklarer at selskapet i lengre tid har hatt et omfattende samarbeid med Læremiddelsenteret

Christensen kan også fortelle digi.no at Norman er i ferd med å lansere et nytt konsept i forbindelse med sin programvare med sin makrovirus.

- Tidligere tilbød vi oppdateringer på vår virusprogramvare fire til seks ganger i året, men nå vil vi tilby oppdateringer én gang i uka. Praktisk sett vil dette foregå ved at vi legger ut oppdateringer på nettet, sier Christensen. Han forklarer dessuten at Norman også vil gå nye veier for å tilby kundene sikker beskyttelse mot denne type virus.

- Vi vil tilby våre kunder en programvare som lisensierer ulike makroer. Dette betyr i praksis at man på forhånd definerer lovlige makroer. Ønsker man makroer som ikke er definert, må man si fra til systemansvarlig for å få makroen godkjent, sier Christensen som ikke vil avsløre lanseringsplanen men forsikrer at produktet er i rute i forhold til det som tidligere er antydet. Konsernsjef Gunnel Berdal Wullstein har tidligere uttalt til digi.no at produktet vil være klart "over sommeren".

Generelt vil ikke Christensen uttale seg om den stadig fallende tilliten Norman aksjen har hatt på børsen, og mener situasjonen for selskapet i øyeblikket er god.

- Selskapet går godt det, avslutter Christensen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.