BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norman tapte mellom 7 og 9 millioner

Norman Data Defense har solgt 170.000 aksjer i Verimation, og dermed realisert et tap på mellom 6,8 og 8,5 millioner svenske kroner. Den nye eierandelen som nå er på 22,4 prosent, inneholder et urealisert tap på 15,5 millioner svenske kroner.

Eirik Flaa
1. okt. 1997 - 16:57

16 april i år annonserte Norman Data Defense Systems at de hadde planer om å fusjonere med svenske Verimation. Norman hadde på dette tidspunkt en eierandel på 24 prosent, og i i fusjonsplanene lå det an til et bytteforhold mellom aksjonærene i de to selskapene på 1:1.

Den 21 mai kom det ny melding fra selskapet; fusjonen var utsatt på ubestemt tid. Fusjonen ble heller ingenting av, og når Norman gikk på børs i august satt selskapet med en eierandel i Verimation på over 30 prosent.

Selv om fusjonsplanene ble skrinlagt, forblir Verimation en viktig samarbeidspartner for Norman på utviklingssida. Norman ønsket derfor ikke å selge seg helt ned i selskapet, og dagens salg av 8,8 prosent av Verimation-aksjene bli derfor ikke ett ledd i en massiv tilbaketrekning.

- Vi har ingen planer om å selge oss videre ned, sier arbeidende styreformann i Norman Data Defense systems, Arthur Olafsen, til digi.no. Olafsen må likevel regne med å belaste Normans regnskap for et solid tap i tredje kvartal. Aksjene som nå er solgt til kurs SEK 70, ble kjøpt for mellom SEK 110 og 120 kroner, dersom man regner utfra FIFO (First In - First Out)- prinsippet.

Dagens eierandel på 22,4 prosent inneholder også et stort urealisert tap. Disse aksjene ble ifølge Olafsen ervervet for " i området rundt 106" svenske kroner, hvilket innebærer nye 15,5 millioner kroner i tap for programvareselskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.