Norman tror på god vekst i år

Norman benytter et tøft IT-marked til å oppjustere vekstforventningene for året. Selskapet leverte sitt beste andre kvartal noensinne.

Datasikkerhetsselskapet Norman går motsatt vei av resten av IT-bransjen og oppjusterer vekstforventning i 2002 til 20 prosent. EBITDA-margin skal minst være på 20 prosent for 2002, melder selskapet.

Siden selskapets aksjekurs begynte å løfte seg på høsten i fjor, har det blitt stilt store forventninger til Norman. I andre kvartal innfridde selskapet.

Sikkerhetsselskapet fikk en driftsinntekt på 61,7 millioner kroner, noe som var en oppgang på 25 prosent i andre kvartal. Driftsresultat før avskrivninger, EBITDA, endte på 13,7 millioner kroner i andre kvartal, noe som var en oppgang på 7 millioner kroner fra samme kvartal i fjor.

Det ordinære driftsresultat i andre kvartal endte på 10,84 millioner kroner, mot 4,43 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Resultat før skatt endte på 10,23 millioner kroner i andre kvartal, mot minus 8,28 millioner kroner i fjor.

Norman venter lavere omsetning i tredje kvartal enn i andre kvartal på grunn av sesongsvingninger.

- Andre kvartal er det beste kvartalet som Norman noensinne har levert. I dette kvartalet har begge våre forretningsområder hatt en sterk vekst og en meget sterk EBITDA margin. Vi er spesielt fornøyde med at Ibas igjen leverer vekst på linje med 2001 og at forretningsområdet viruskontroll ytterligere har forbedret sin vekst, skriver adm. direktør Henning Hansen i Norman i meldingen.

Forretningsområdet viruskontroll hadde en omsetning på 43,6 millioner kroner andre kvartal, noe som var en økning på 25 prosent. EBITDA i perioden var 10,2 millioner kroner.

Ibas-delen, som driver med gjenvinning av tapt data, fikk et resultat på 18,1 millioner kroner i kvartalet. Dette representerer en organisk vekst på 25 prosent mot andre kvartal i fjor. EBITDA var 3,6 millioner i denne delen.

Norman økte kontantbeholdningen fra 48 millioner kroner til 55 millioner kroner i andre kvartal 2002.

(Denne artikkelen er skrevet av Inge Berge, journalist i et av søsterselskapene til digi.no, iMarkedet. Denne finner du også på iMarkedet.no)

Til toppen