Norman valgte VMware på Sun-maskin

Norman har valgt å kjøre testing og utvikling på en ny virtualisert plattform.

Norman valgte VMware på Sun-maskin

Norman har valgt å kjøre testing og utvikling på en ny virtualisert plattform.

Det norske antivirus-selskapet Norman har valgt en ny plattform for sin kjernevirksomhet, det vil si testing og utvikling. Løsningen er VMware Lab Manager programvare på Sun Fire x4600 M2 med AMD Opteron prosessor. Løsningen er implementert av Tomato og distribuert av DNS Norway, heter det i en pressemelding.

Norman har lenge brukt VMware Workstation til testing og utvikling. Overgang til VMware Lab Manager innebærer at man oppnår den samme fleksibiliteten i et sentralt felles miljø, går det fram av pressemeldingen. Man håper å overkomme ulempene ved de tradisjonelle testlabene som Norman har tre av i dag. Disse ulempene beskrives slik: «Tilgjengelighet på maskiner, ledig kapasitet, tidsforbruk for å sette opp et gitt scenario og ikke minst vedlikehold av operativsystem-maler. I tillegg må man avsette plass, ha en fornuftig plan for kjøling av lokalene og ikke minst tenke på en infrastruktur som kan simulere et driftsmiljø.»

Det var Tomato som foreslå løsningen med VMware og Sun Fire x4600 M2.

Ifølge Kaj Hermansen, labansvarlig i Norman, gir denne løsningen alltid ledig kapasitet.

– Det er kun snakk om minutter før man har en eller flere virtuelle maskiner klare for bruk, sier Hermansen.

Norman framhever også at den nye løsningen lar dem gi alle sine kontorer, også utenfor Norge, tilgang til en felles testplattform.

– Testmiljøet er ikke lenger kun for de ansatte på hovedkontoret men er tilgjengelig for alle utviklere og supportpersonell, uansett hvor de befinner seg. De fleste utviklerne har også oppdaget at ressurskrevende oppgaver som kompilering av kode utføres langt raskere på Sun x4600 M2 enn på deres egne kompileringsmaskiner. Når man i tilegg kan kjøre opp flere parallelle virtuelle maskiner for å kompilere kode for Windows, Linux og NetWare med et par tastetrykk uansett hvor man befinner seg, blir valg av verktøy enkelt, heter det i pressemeldingen.

Til toppen