Norman venter Microsoft-avklaring over sommeren

I en redegjørelse i forbindelse med lanseringen av Sandbox v2, fortalte Norman-sjef Henning Hansen om en ny partner: Microsoft.

I en redegjørelse i forbindelse med lanseringen av Sandbox v2, fortalte Norman-sjef Henning Hansen om en ny partner: Microsoft.

I går innledet Norman-sjef Henning Hansen den formelle lanseringen av versjon 2 av antivirusteknologien Sandbox, med en bred redegjørelse om selskapets strategi og plass i IT-sikkerhetsbransjen. Etter en viss utflating i 2000 og 2001 har selskapet de siste par årene tatt den vanlige medisinen å konsentrere seg om kjernevirksomhet, det vil si Normans antivirusteknologi og datagjenvinningskompetansen til datterselskapet Ibas. Territorielt insisterer Hansen på at Norman og Ibas satser på Europa, selv om det er en viss virksomhet på antivirussiden i USA, og på datagjenvinningssiden i Singapore. Det skal bygges partnerskap innen distribusjon, men også innen teknologi. Selv om produktene kan skalere opp til store organisasjoner, er Norman en leverandør til de små og mellomstore. Og forskning og utvikling plasseres fortsatt i høysetet.

Hansen viser til IDC-tall som plassere Norman som fremste antivirusleverandør til hjemmemarkedet Norge, og på tredje og fjerde plass i henholdsvis Nederland og Sveits. Små og mellomstore bedrifter står for 80 prosent av omsetningen. Utenfor Norge vokste omsetningen med 42 prosent i 2002. I første kvartal i år ble det konstatert at 90 prosent av kundemassen fornyet lisensen.

Sandbox-teknologien (se artikkelen Uoppdagede datavirus fanges i et virtuelt nett) har vakt internasjonal oppsikt, og har bidratt til en ny logo i Hansens skrytesamling av "blue-chip partners and customers": Microsoft.

– Microsoft bruker Sandbox i testing av nesten ferdig programvare, sier Hansen.

Under en spørsmålsrunde seinere under lanseringen, ble det gjentatt at Norman ikke ser med uro på Microsofts nye engasjement i antivirusfronten, verken oppkjøpet av antivirusbiten av det rumenske selskapet GeCAD, eller samarbeidet innen Virus Information Alliance med Network Associates og Trend Micro. Norman ser tvert i mot på dette som interessant.

    Les også:

En oppklaring på forholdet mellom Norman og Microsoft ventes i forbindelse med et besøk som flere ledere og utviklere fra Norman skal gjennomføre hos Microsoft i august, ble det opplyst.

Til toppen