FORBRUKERTEKNOLOGI

NorSIS advarer mot kontokapring i sosiale medier

Uvedkommende kan prøve å kapre kontoen din i sosiale medier hvis du ikke passer på, advarer Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS).

Totrinnspålogging og at man ikke gjenbruker passord er beste sikring mot kontohacking.
Totrinnspålogging og at man ikke gjenbruker passord er beste sikring mot kontohacking. Foto: Jenny Kane/AP/NTB
6. jan. 2023 - 07:07

– Jeg fikk beskjed om at jeg hadde promotert terrorisme og menneskehandel. Da skjønte jeg at jeg var hacket, sier Eva Klokkerud til Drammens Tidende. Interiørdesigneren opplevde i julen  at kontoene hennes ble sperret. Det viste seg at kontokaprere hadde prøvd å legge ut innhold som fremmet terrorgruppen IS.

NorSIS sier det er en svindeltype de er godt kjent med.

– Det er en veldig vanlig svindeltype som går ut på at svindlere skaffer seg tilgang til brukerkontoer, for deretter å poste innhold som strider med retningslinjene til Facebook, slik at kontoen blir stengt. Det er ekstra uheldig å bli utsatt for kontokapring dersom man har betalingskort tilknyttet kontoen, sier NorSIS-leder Karoline Hultman Tømte.

Rundt 30 prosent av henvendelsene til slettmeg.no handlet i fjor om kontokapring. Ekspertene anbefaler folk å bruke totrinnspålogging og unngå å ha samme passord på flere tjenester.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.