NorSIS må finne ny direktør

Tore Larsen Orderløkken går til Evry.

NorSIS må finne ny direktør
Tore Larsen Ordreløkken slutter som administrerende direktør i Norsk senter for Informasjonssikring (NorSIS) for å gå over i en direktørstilling i EVRY. Bilde: Per Ervland

NorSIS kunngjorde i dag at administrerende direktør Tore Larsen Orderløkken skal forlate sin stilling for å gå til stillingen som Vice President Sikkerhet, kvalitet og risk management i Evry fra 1. september.

– Det har vært en spennende reise og et privilegium å jobbe i NorSIS. Jeg har svært dyktige, kreative og hardtarbeidende medarbeidere som hver dag setter informasjonssikkerhet på samfunnsagendaen. Når jeg nå føler vemod med å slutte, er det også blandet med stolthet over hva vi sammen har utrettet disse årene sier Orderløkken i en pressmelding.

NorSIS begynner nå arbeidet med å finne en ny direktør.

– Vi er stolte over at vår direktør går over i en meget viktig stilling i Norges største IT-selskap. Tores innsats i NorSIS har vært av større samfunnsmessig viktighet enn folk flest vet, sier styreleder Morten Irgens.

– I et samfunn hvor alt er avhengig av IKT er vi helt avhengig av IKT-sikkerhet. I et samfunn hvor vår velferd er avhengig av informasjon, er vi helt avhengig av informasjonssikkerhet. Tore, med sin unike erfaring, faglige egenskaper og engasjement, har bidratt til å sette informasjonssikkerhet på agendaen i Norge; ja til å øke sikkerheten blant norske virksomheter og innbyggere. Jeg vil spesielt fremheve hans rolle i å utvikle NorSIS til et viktig instrument for regjeringens forebyggende informasjonssikkerhetsarbeid, sier Irgens.

Orderløkken har vært NorSIS-direktør i nærmere ni år.

– Arbeidet med sikkerhet, kvalitet og risikostyring er godt forankret i Evrys konsernledelse. Jeg ser frem til å starte i Evry og ta aktivt del i utviklingen av ett av Norges mest kompetente miljøer. Sammen skal vi ruste oss for å løse de krevende oppgavene det er med å være i forkant av, spesielt på sikkerhetsområdet, til beste for Evry, våre kunder og samfunnet, sier Orderløkken.

Saken er oppdatert klokken 12.01 med en ekstra uttalelse fra Tore Larsen Orderløkken.

Les mer om: