FORTNITE

Norsk 15-åring vant 30.000 dollar i Fortnite-turnering

Martin «MrSavage» Foss Andersen gikk helt til topps i finalen i Fortnite tredje dag av dataspillfestivalen Dreamhack Anaheim i California i USA søndag.

Martin «MrSavage» Foss Andersen vant over 280 000 kroner i Fortnite-finalen under Dreamhack Anaheim.
Martin «MrSavage» Foss Andersen vant over 280 000 kroner i Fortnite-finalen under Dreamhack Anaheim. Illustrasjon: Epic Games
24. feb. 2020 - 07:26

Dreamhack er ifølge arrangøren verdens største datafestival, og arrangeres i flere land gjennom året, skriver VG.

Førstepremien i turneringen er på 30.000 dollar, over 280.000 norske kroner, og den norske 15-åringen endte med 400 poeng finaledagen søndag. På Twitter-profilen MrSavage uttrykker Foss Andersen sterke følelser etter seieren.

– Har jobbet så hardt for dette. Ord kan ikke beskrive hvor glad jeg er akkurat nå, skriver han, etterfulgt av en melding med dyp takknemlighet til e-sportlaget hans, 100Thieves, som han nylig signerte for.

Ifølge e-sport-nettstedet ESTNN vant Foss Andersen fordi hans spilte konsistent alle rundene gjennom, men ikke minst var han absolutt best da det gjaldt og havnet på henholdsvis 80.-, 17.-, 9.-, 9.-, 5.-, 79.-, 40.- og til slutt altså 1.-plass i rundene i finalen.

I juli i fjor endte Foss Andersen på 29. plass da han og Endre «Endretta» Byre deltok i siste etappe av turneringen Fortnite World Cup, VM i Fortnite. Byre endte på 24. plass. Toppremien der var på hele tre millioner dollar, som tilsvarte rundt 25 millioner kroner.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.