UTVIKLING

Norsk Ajax-bibliotek gjøres til fri programvare

Utviklere av fri programvare kan heretter ta i bruk Gaia Ajax Widgets uten å måtte betale for det.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. apr. 2007 - 09:54

Norske Frost Innovation kunngjorde i dag at selskapet heretter vil tilby Gaia Ajax Widgets under en dobbel lisensordning. Dette innebærer at bibliotekene heretter også vil bli tilbudt under GPL-lisensen (GNU General Public License).

Utviklere kan dermed fritt ta i bruk Gaia-bibliotekene så lenge deres egne applikasjoner også utgis under GPL. Utviklere som ikke ønsker å benytte GPL-lisensen, kan fortsatt kjøpe en kommersielt lisensiert utgave av biblioteket.

Thomas Hansen i Frost Innovation mener at selskapet med dette blir den tredje kommersielle leverandøren av GPL-programvare i Norge, ved siden av eZ System og Trolltech.

- Frost Innovation tror på «Quid Pro Quo», altså å gi en motytelse. I praksis betyr det at brukere av Gaia kan velge enten å tilby sin programvare som åpen kildekode selv, og slik betale til verden i form av fri programvare, eller så må de velge å kjøpe den kommersielle lisensversjonen av Gaia, sier Hansen til digi.no.

Gaia Ajax Widgets er en samling biblioteker som gir utviklere tilgang til nye Ajax-baserte kontroller for Microsoft ASP.NET 2.0.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra