Norsk Aller vil ha Nettavisen

Norsk Aller, som nesten er totalt fraværende på Internett, byr på Nettavisen for andre gang. Det fremførbare underskuddet på 500 millioner kroner gjør det mulig å være med på budrunden.

digi.no vet med sikkerhet at Norsk Aller, eieren av Se og Hør Forlaget, har lagt inn et bud på Nettavisen.

Dagens Næringsliv har i flere runder avslørt at eierne, Lycos Europe, vil selge og at ukebladskonsernet snuser på den internettbaserte nyhetstjenesten.

Allerede for tre år siden var første gang Norsk Aller forsøkte å kjøpe avisen, men da ble selskapet slått av svenske Spray Network. Den gang, som nå, hadde Aller nesten ingen satsinger på nettet og så sitt snitt til å entre den nye mediekanalen.

Les saken fra 1999:


Det er det store fremførbare underskuddet i Nettavisen/Spray/Massmarket som gjør det mulig for den norske ukebladvirksomheten å i det hele tatt være med på løpet. Underskuddet kan benyttes av kjøperen med store skattemessige fordeler. Konservative danske eiere vil aldri være innstilt på å gamble store summer på Internett - uten å være rimelig sikker på å få noe i retur.

Skulle Norsk Aller ende opp i forhandlinger med dagens eiere og få tilslaget, kommer driftskostnadene i Nettavisen til å bli kuttet betraktelig.

Ifølge dn.no har flere medieselskap lagt inn bud etter å ha fått prospektet fra Orkla Enskilda Securities. De andre budgiverne er ikke identifisert, men etter det digi.no erfarer utgjør det fremførbare underskuddet over 500 millioner kroner. Det er en fordeling på 100 millioner kroner på Nettavisen, 100 millioner kroner på Spray og hele 300 millioner kroner på forbrukertjenesten MassMarket.

Til toppen