FORBRUKERTEKNOLOGI

Norsk biometri klar for verdens mobiler

SmartFinger-teknologien til norske Idex er integrert med en mobil plattform som nyttes av Nokia og andre.

22. mars 2006 - 12:45

Norske Idex har utviklet en løsning som kombinerer to essensielle bruksområder for mobiltelefoner. Deres fingersensor SmartFinger kan brukes til å bevege skjermmarkøren for å velge menyobjekter eller styre spill. Samtidig kan den lese fingeravtrykk og tjene til å autentisere brukeren overfor både selve telefonen og følsomme mobile tjenester.

I går kunngjorde selskapet at de har fullført integrasjonen av SmartFinger med OMAP-plattformen til Texas Instruments (TI).

OMAP-plattformen er en prosessorfamilie som leveres til mobiltelefoner med GPRS eller 3G. Blant TIs OMAP-kunder er mobilleverandører som Nokia, Palm, NEC, Fujitsu, LG Electronics, Hewlett-Packard, Sendo, HTC (kjent for mobil-PDA-en Qtek) og andre.

Mobiltelefoner med SmartFinger vil kunne brukes blant annet i tilknytning til følsomme bedriftsapplikasjoner, der man har behov for avansert autentisering uten at det går på bekostning av brukervennlighet.

– Vi er begeistret for den høye kvaliteten på autentisering av fingeravtrykk, og på den brukervennlige skjermstyringen, som vi nå er i stand til å levere til våre kunders mobiltelefoner, heter det i en uttalelse fra TI.

Idex inngikk en utviklingsavtale om SmartFinger med TI i juni 2004.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.