Norsk biometri klar for verdens mobiler

SmartFinger-teknologien til norske Idex er integrert med en mobil plattform som nyttes av Nokia og andre.

SmartFinger-teknologien til norske Idex er integrert med en mobil plattform som nyttes av Nokia og andre.

Norske Idex har utviklet en løsning som kombinerer to essensielle bruksområder for mobiltelefoner. Deres fingersensor SmartFinger kan brukes til å bevege skjermmarkøren for å velge menyobjekter eller styre spill. Samtidig kan den lese fingeravtrykk og tjene til å autentisere brukeren overfor både selve telefonen og følsomme mobile tjenester.

I går kunngjorde selskapet at de har fullført integrasjonen av SmartFinger med OMAP-plattformen til Texas Instruments (TI).

OMAP-plattformen er en prosessorfamilie som leveres til mobiltelefoner med GPRS eller 3G. Blant TIs OMAP-kunder er mobilleverandører som Nokia, Palm, NEC, Fujitsu, LG Electronics, Hewlett-Packard, Sendo, HTC (kjent for mobil-PDA-en Qtek) og andre.

Mobiltelefoner med SmartFinger vil kunne brukes blant annet i tilknytning til følsomme bedriftsapplikasjoner, der man har behov for avansert autentisering uten at det går på bekostning av brukervennlighet.

– Vi er begeistret for den høye kvaliteten på autentisering av fingeravtrykk, og på den brukervennlige skjermstyringen, som vi nå er i stand til å levere til våre kunders mobiltelefoner, heter det i en uttalelse fra TI.

Idex inngikk en utviklingsavtale om SmartFinger med TI i juni 2004.

    Les også:

Til toppen