Norsk børstjeneste falt 147,7 millioner i verdi på halvannet år

Stocklink kjøper SOL Børs for 2,3 millioner kroner i kontanter. I februar i fjor ble SOL Børs kjøpt fra SOL og Schibsted for 150 millioner i aksjer.

GlobalNetFinancial kjøpte i februar i fjor informasjonstjenesten SOL Børs (egentlig Norge-iNvest) for 150 millioner kroner. Det var måneden før internettboomen nådde toppen og SOL og Schibsted fikk sitt oppgjør i aksjer.

Ifølge Finansavisen er imidlertid ikke disse aksjene verdt mye for tiden. GlobalNet, som er notert på Nasdaq, skal ha falt med 99 prosent fra en toppverdi på seks milliarder kroner.

Nå kjøper Stocklink konkurrenten for drøye to millioner kroner i kontanter. Dermed innledes konsolideringen også innen området finnansinformasjon på nettet . (Tidligere i vår har denne publikasjon, digitoday.no, annonsert at Aksjeforum Norge AS skal legges ned).

Daglig leder Hans-Axel Jahren i Stocklink mener at oppkjøpet gir selskapet mer muskelkraft i den harde konkurransen som preger markedet. Han tror konsolideringen i bransjen nå har startet.

- Med denne konsolideringen ligger vi et steg foran våre konkurrenter og til sammen blir dette Norges klart største uavhengige finanstjeneste på Internett, både på transaksjon så vel som på informasjonsdelen, hevder daglig leder i SOL Børs, Morten Petersen, i en pressemelding.

Andre aktører på markedet, som Hegnar Online og iMarkedet vil nok kanskje bestride dette, men sammenslått har tjenestene over åtte millioner sidevisninger i måneden (Hegnar har tidligere hevdet å ha over ti millioner, med en stor andel på debattforumet).

Til toppen