Norsk bransjeavis permitterer hele staben

Alle de ansatte i Computerworld har fått permitteringsvarsel og går ned 20 prosent i lønn og arbeidstid. - Vi regner med bedre tider siste halvår, sier ansvarlig redaktør Morten Kristiansen.

Alle de ansatte i Computerworld har fått permitteringsvarsel og går ned 20 prosent i lønn og arbeidstid. - Vi regner med bedre tider siste halvår, sier ansvarlig redaktør Morten Kristiansen.

Den relativt ferske redaktøren i Computerworld (CW), Morten Kristiansen, er fornøyd med å ha sluppet unna oppsigelser i redaksjonen.

I stedet tar alle de 22 ansatte et kollektivt kutt, det vil si at de går med på 20 prosent lønnsreduksjon.

- Vi har sendt ut permitteringsvarsler til alle de ansatte, inkludert meg selv, hvor vi har funnet en solidarisk løsning med redusert lønn og arbeidstid fra en gitt dato, sier Kristiansen til digi.no.

I forrige måned varslet morselskapet IDG Norge at de vurderte om staben skulle reduseres. I fjor måtte IDG Norge kutte fra 152 til 110 ansatte og i Sverige kom det ut ved begynnelsen av 2002 at svenskene også skulle kutte mange medarbeidere. Den svenske bransjeavisen Dagens Media estimerte kuttet til rundt 40 ansatte.

Men den største bransjeavisen i porteføljen til IDG i Norge slipper altså unna flere reduksjoner.

- Jeg håper at det fra sommeren av kommer en gradvis forbedring i markedet. Tallene fra de store amerikanske selskapene i april blir svært viktige, spår han og mener at det er flere lyspunkter allerede nå enn man generelt kan få inntrykk av gjennom mediene.

- Det er jo absolutt optimisme blant endel av selskapene, sier han.

Kristiansen overtok stillingen i Computerworld i fjor høst etter at Roar Nerdal hadde gitt seg tidligere på året. Ifølge redaktøren skal den redaksjonelle profilen basere seg på to pilarer: teknologi og stoff om IT-bransjen.

Han har tro på at Internett og papiravisen kan fungere sammen gjennom krysspublisering og samspill, men har ikke tenkt å spille sammen med andre publikasjoner i IDG-portelføljen som PC World.

Det vil si at stoffutveksling mellom de ulike IDG-redaksjonene, for eksempel for å kompensere for at journalistene i Computerworld jobber redusert, ikke er et tema for IT-konsernet.

Til toppen