Norsk "chat"-tjeneste for WAP

Det lille norske firmaet Interweb har laget en "chat"-applikasjon for WAP, beregnet på operatører og nettpublikasjoner som vil være helt ajour på tjenestefronten.

Det lille norske firmaet Interweb har laget en "chat"-applikasjon for WAP, beregnet på operatører og nettpublikasjoner som vil være helt ajour på tjenestefronten.

Applikasjonen heter WAPchat. Den demonstreres på eget WAP-sted: WAPchat demo. Interweb har oversatte "chat" med "snakk" og betegner WAPchat som en "interaktiv snakketjeneste beregnet på WAP-brukere".

Men misforstå ikke. Applikasjonen bygger på den tidsriktige antakelsen at det finnes folk som vil nyte å bruke sine mobiltelefoner til å sende tekst til en egen chat-tjeneste. Her skal det ikke samtales. Det skal samskrives. (Hei dere språkrøktere: Skal vi erstatte "chat" med "samskriving"?)

- WAPchat tilfører WAP-plattformen en ny dimensjon, mener daglig leder Einar Roland i Interweb. - Blant de som har meldt sin interesse er teleoperatører og nettpublikasjoner. Applikasjonen kan også inngå i tjenestetilbudet fra store organisasjoner.

Roland tenker seg WAPchat-tjenester bygget opp på omtrent samme måte som IRC (Internet Relay Chat) med grupper organisert rundt spesifikke temaer. Han ser også for seg at WAPchat fungerer som bro mellom WAP-brukere og eksisterende IRC-tjenester.

- Vi har fått en henvendelse fra Telenor, kan Roland røpe. - I løpet av januar vil for øvrig en stor nettpublikasjon gå ut med en WAPchat-tjeneste.

Men han vil ikke si hvilken.

Interweb tar på seg å lansere flere WAP-applikasjoner framover. Det lille firmaet på ti ansatte sverger til Linux som tjener-plattform, og vet hva som skal til for å få Apache til å håndtere XML. Et annet interessant produkt er det digitale publiseringssystemet Justmake.

WAP (Wireless Application Protocol) lover Internett-tjenester per mobiltelefon. Her er noen WAP-artikler fra de siste fem månedene:


Til toppen