Norsk datagigant forsvinner

Ark/Skrivervik/Cinet-gruppen bytter navn til Getronics AS, en del av sitt nederlandske eierselskap. Dermed blir Jan Erik Standahl Norden-sjef, men selskapet trekker seg ennå ikke fra Oslo Børs.

Ark/Skrivervik/Cinet-gruppen bytter navn til Getronics AS, en del av sitt nederlandske eierselskap. Dermed blir Jan Erik Standahl Norden-sjef, men selskapet trekker seg ennå ikke fra Oslo Børs.

I et nytt skritt mot sine internasjonale eiere, kutter nå Jan Erik Standahl ut Ark-navnet.

- Getronics eier nå 96 prosent av aksjene i Ark, så det er en naturlig konsekvens at selskapet nå bytter navn til Getronics AS, sier informasjonssjef i selskapet, Bård Ringen.

Dermed forsvinner et av de største norske dataselskapene for å bli en del av et stort internasjonalt. Men dette til tross, Getronics tar ennå ikke konsekvensene og trekker Ark fra Oslo Børs. Om selskapet kan hete Getronics AS og være børsnotert under Ark-navnet, kan ikke Ringen kommentere.

Standahl har tidligere sagt at han planlegger å trekke Ark fra Oslo Børs, men så trukket uttalelsen tilbake (se tidligere sak under). Ark er midt inne i en tung omstilling etter at selskapet ble rammet av først en krise i oljeindustrien og så en stor flukt av medarbeidere (se egen sak).

Med navnebyttet og omorganiseringen klargjør Ark sin kompliserte navnestruktur.

Jan Erik Standahl blir nå sjef for Getronics Norden med ansvar for Norge, Sverige, Danmark, Finland, Baltikum og Russland. I praksis tar han over de nordiske ansatte til Wang, som Getronics nylig kjøpte opp. Bare i Danmark er dette 500-600 mennesker, forteller Ringen.

Her i Norge er det Jens Rugseth som overtar roret for Getronics Skrivervik, Getronics Cinet, Getronics UMI, Getronics Wang og Getronics Netcenter.

Det eneste Rugseth ikke skal styre er NC distribusjon og selskapets nye programvarehus.

Getronics har totalt 33.000 ansatte og omsatte for 8,95 milliarder kroner det første halvåret i år.

Til toppen