RESULTATERFINANS

Norsk datalagringsfusjon avbrytes i innspurten

Input AS, et datterselskap av iGroup ASA, trekker seg nå overraskende fra fusjonen med Optical Storage AS.

Ole-Andreas Krohn
9. jan. 2001 - 11:32
Input ASOptical Storage AS

iGroup ASA

Etter det digitoday.no har brakt på rene er det iGroup.no som har valgt å trekke seg fra fusjonen.

Den opprinnelige avtalen ble signert 27.10, og det var planlagt at endelig fusjonsplan skulle undertegnes allerede 30. november.

- Vi ønsker ikke å kommentere denne saken nå, snakk med Jørgen Waaler i iGroup, sier daglig leder i Optical Storage AS, Arve Isaksen til digitoday.no.

Isaksen legger imidlertid ikke skjul på at bruddet må ha kommet overraskende. I forbindelse med en presentasjon sist fredag skal det ikke ha vært indikasjoner på at fusjonsplanene skulle avbrytes.

- Vi mener dette er til selskapets beste og har forøvrig ingen andre kommentarer nå, sier administrerende direktør Jørgen Waaler i iGroup ASA til digitoday.no.

Sammen skulle selskapene bli en dominerende aktør innenfor salg av teknologi og kompetansetjenester rundt datalagringsprodukter i Norge, Sverige og Finland.

Planen var at selskapene i år skulle omsette for ca 230 millioner kroner med forventede gode resultater. Den kombinerte omsetningen for 2000 skal ligge rundt 143 millioner kroner og resultatet skal ligge på 4,5 millioner kroner.

I utgangspunktet skulle iGroup.no ASA sitte med 45 prosent av det fusjonerte selskapet og ha en opsjon på å kjøpe seg opp til 100 prosent eierandel basert på en PE (etter skatt) på 7,5.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.