Norsk datalagringsfusjon avbrytes i innspurten

Input AS, et datterselskap av iGroup ASA, trekker seg nå overraskende fra fusjonen med Optical Storage AS.

Input AS og Optical Storage AS avbryter nå den pågående fusjonsprosessen. En langdryg due dilligence avbrytes dermed. Konsekvensene av dette bruddet er foreløpig uklare.

iGroup ASA melder altså i dag at selskapet har avblåst fusjonen mellom sin datter Input AS og selskapet Optical Storage AS. Dette skal skyldes uforutsette problemer mellom partene og forutsetningssvikt i tilknytning til fusjonsplanen.

Etter det digitoday.no har brakt på rene er det iGroup.no som har valgt å trekke seg fra fusjonen.

Den opprinnelige avtalen ble signert 27.10, og det var planlagt at endelig fusjonsplan skulle undertegnes allerede 30. november.

- Vi ønsker ikke å kommentere denne saken nå, snakk med Jørgen Waaler i iGroup, sier daglig leder i Optical Storage AS, Arve Isaksen til digitoday.no.

Isaksen legger imidlertid ikke skjul på at bruddet må ha kommet overraskende. I forbindelse med en presentasjon sist fredag skal det ikke ha vært indikasjoner på at fusjonsplanene skulle avbrytes.

- Vi mener dette er til selskapets beste og har forøvrig ingen andre kommentarer nå, sier administrerende direktør Jørgen Waaler i iGroup ASA til digitoday.no.

Sammen skulle selskapene bli en dominerende aktør innenfor salg av teknologi og kompetansetjenester rundt datalagringsprodukter i Norge, Sverige og Finland.

Planen var at selskapene i år skulle omsette for ca 230 millioner kroner med forventede gode resultater. Den kombinerte omsetningen for 2000 skal ligge rundt 143 millioner kroner og resultatet skal ligge på 4,5 millioner kroner.

I utgangspunktet skulle iGroup.no ASA sitte med 45 prosent av det fusjonerte selskapet og ha en opsjon på å kjøpe seg opp til 100 prosent eierandel basert på en PE (etter skatt) på 7,5.

Til toppen