JUSS OG SAMFUNN

Norsk digital-TV forsinket

TV 2, NRK og Telenor skulle gi Kulturdepartementet et felles forslag for å spre digital-TV utover hele Norge i løpet av januar. Men det har det ikke blitt noe av.

TV 2, NRK og Telenor arbeider med et felles plan for å bygge ut og lage digitalt innhold til hele Norge.

NRK, Telenor og TV 2 trenger over fire milliarder kroner for å bygge ut et master for å sende digitalt TV-nett og dele ut dekodere. For Kulturdepartementet krever at nettet skal dekke hele Norge og at dekoderne skal være gratis. Partene må derfor bli enig for å ha råd til å bygge ut.

Men nå er planen forsinket. Partene har tidligere lovet å levere sitt forslag til Kulturdepartementet i slutten av januar.


- Dette er et omfattende arbeid der vi diskuterer mange typer samarbeid, sier TV 2s informasjonssjef Rune Indrøy til digitoday.no. Vi trenger litt mer tid, og vil kanskje levere noe i løpet av noen uker.

Han vil ikke diskutere hva årsaken til forsinkelsen er, men andre kilder i bransjen digitoday.no har snakket med gir en forklaring.

Det er alt rotet rundt NRK som bremser arbeidet. I tillegg til lederskifte og dype økonomiske problemer, byttet NRK styre i januar. Det nye styret må sette seg inn i ting og det tar tid.

Kringkastingssjef Einar Førde har ikke kommentert dette direkte overfor digitoday.no, men fortalte for halvannen uke siden at planene foreløpig er svært løse; samtalene mellom de tre partene dreier seg om alt fra infrastruktur via EPG (Elektronisk Programguide) på digital-TV til innholdssamarbeid.

Med dette signaliserer Førde at det kan ta en god stund før partene blir enige - ikke minst hva de skal bli enige om.

- Jeg er full av beundring når jeg ser at Fremskrittspartiet ved Per Sandberg og andre politikere vet mer om innholdet i samtalene enn det vi selv gjør. Jeg ber om å bli trodd når jeg sier at vi fortsatt er på samtalestadiet, sa Førde da.


Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.