Norsk dotcom-stjerne gravlagt

Bergens-selskapet Seven Mountains, deleid av Telenor Venture og Rune Rinnan, er gravlagt.

Internett-programvareselskapet SevenMountains er slått konkurs etter at selskapet mislykkes i en emisjon for skaffe penger til videre drift. De 19 ansatt i Bergen arbeider med å danne et nytt selskap. Dette skriver Bergens Tidende.

SevenMountains, oppkalt etter fjellene rundt Bergen, var et klassisk Internett-selskap. Man startet opp med å lage enkle kontorprogrammer som skulle kunne brukes over Internett, blant annet i konkurranse med Lotus og Staroffice, senere kjøpt av Sun. Etterhvert som dette markedet feilet, byttet man over til å lage programvare for å tilpasse vanlige programmer til bruk over Internett. Tidlig så det bra ut. Selskapet fikk inn Telenor Venture som medeier og man fikk avtaler med blant annet IBM og Sun. Selskapet etablerte et kontor i Boston og var i kontakt med gudfaren i venture-bransjen, Kleiner Perkins Caufield & Byers. Senere skjøt store nederlanske og engelske venture-selskaper inn penger.


Men etter fire års utvikling og to aksjeemisjoner i 50-60 millioner-klassen, er det norske dotcom-selskapet slått konkurs. Utviklingsavdeling i Bergen med 19 ansatte arbeider med å skaffe penger til å starte et nytt selskap, skriver Bergens Tidende.

Til toppen