Norsk e-læringsselskap på svensk børs

E-læringsselskapet X.hlp Technoligies har fusjonert med et svensk børsnotert selskap. Markedsverdi: 100 mill. kr.

E-læringsselskapet X.hlp Technoligies har fusjonert med et svensk børsnotert selskap. Markedsverdi: 100 mill. kr.

Det norske e-læringsselskapet X.hlp Technologies har fusjonert med det svenske børsnoterte selskapet Enlight, skriver Finansavisen.

X.hlp-sjef Øyvind Lundgren blir ny sjef i det børsnoterte selskapet Enlight. Han tok over lederjobben i X.hlp etter at selskapet fikk betydelige problemer etter IT-nedturen for tre år siden.

Enlight har ifølge Finansavisen en markedsverdi på 100 millioner kroner. I 2003 hadde de to selskapene en samlet omsetning på 79 millioner kroner, og et underskudd på 18 millioner kroner før skatt. For inneværende år budsjetterer det sammenslåtte selskapet med et overskudd i virksomheten.

– Fusjonen gjør at vi styrker posisjonen vår. Det er veldig tungt å være liten, sier finansdirektør Henning Vold i X.hlp til Finansavisen.

Han forteller at fusjonen er betinget av støtte fra 95 prosent av aksjonærene. Det er mottatt støtte fra 86 prosent, og Vold regner med at over 95 prosent av aksjonærene vil gi støtte til fusjonen.

    Les også:

X.hlp leverer løsninger for online hjelp, testing og support til programvareløsninger. Selskapet ble startet av Tom Killi i 1996, men han har blitt vannet kraftig ut etter at selskapet har hentet inn penger på stadig lavere emisjonskurser.

Det er investorer som Norsk Vekst, Christian Bjellands Whitecliff og Bjarne Riebers Atlantis Vest som er eiere i det nå fusjonerte X.hlp. Svenske LItorina Kapital er også med på eiersiden.

Til toppen