KORTNYTT

Norsk e-teknologi i Saudi-Arabia

Et saudi-arabisk selskap har inngått en avtale om å ta i bruk norsk e-teknologi for transaksjoner med elektroniske penger.

Det er det saudi-arabiske selskapet Zafa Ltd. som har inngått en avtale med norske Contoprontos teknologi på e-pengeløsning.

Contopronto fikk nylig lisens fra Finansdepartementet for å utstede elektroniske penger i EU-området og samtidig selge teknologi og bistå Zafa ved introduksjonen i det saudi-arabiske markedet.

Avtalen er Contoprontos første utenfor Europa. E-pengeløsningen skal fungere uavhengig av mobilabonnement. De viktigste bruksområdene er transaksjoner som i utgangspunket er uavhengig av tid og sted, som kjøp av billetter ringetid (kontantkort), tippetjenester og overføring av penger mellom privatpersoner.

Zafa Ltd. under ledelse av HH Prins Fahad og Sami Al Bawardi vil være partner for Contopronto i Saudi-Arabia og nyttiggjøre seg den norske erfaring i introduksjon av mobile betalingsløsninger.

Mobilpenetrasjonen i Saudi-Arabia vokste med 10 prosent i løpet av 2003. Det er nå mer enn åtte millioner mobilbrukerer i landet mot kun 3,4 millioner fastlinjer, i et land med 24 millioner innbyggere.

- Saudi-Arabia har et av de raskest voksende mobilmarkedene i verden. Kombinert med et sofistikert banksystem gir dette en unik mulighet for å ta i bruk mobile betalingsløsninger, sier HH Prins Fahad, som leder Zafa Ltd.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.