Norsk eksklusiv partner for SAS Institute

Tore Kaasen skal lede en norsk avdeling av svenske Know IT, som eksklusiv partner med SAS Institute.

Tore Kaasen skal lede en norsk avdeling av svenske Know IT, som eksklusiv partner med SAS Institute.

OBS: Det er en rettelse til ett utsagn i denne artikkelen. Rettelsen er gjengitt nederst i artikkelen.

Know IT AB er et veletablert svensk konsulentfirma med 300 medarbeidere fordelt på tolv ulike steder i Sverige. Selskapet sier det greide å holde god vekst gjennom krisen, og mener tiden nå er inne for å ekspandere i Norge. Det fullstendig navnet til Know IT Norge er Know IT SAS Software Solutions AS, for å understreke at datterselskapet skal utelukkende drive med løsninger basert på programvare fra SAS Institute.

Avdelingen i Norge skal ledes av Tore Kaasen. Han kommer fra en stilling for sjef for "professional services" i SAS Institute Norge. Hans hovedkompetanseområder er beslutningsstøtte, kunderelasjonsverktøy og datavarehus, og han har tidligere arbeidet for Ementor, Avenir og eNiklas.

Know IT Norge blir noe så sjelden som en eksklusiv partner for SAS Institute, og vil fokusere på offentlig sektor, telekom, bank/finans og industri, sier Kaasen til digi.no.

– En tett dialog med SAS Institute skal hindre ufruktbar konkurranse, forsikrer Kaasen. – Vi har et veldig avklart forhold til dette, i nær forståelse med Frank Møllerop som ledere SAS i Norge. Vår agenda er hundre prosent SAS, og dette er absolutt første gang SAS Institute går ut og sier de har en partner.

Know IT Norge starter med to ansatte, og regner med å vokse til fem innen nyttår. I en periode vil man kunne trekke veksler på SAS-avdelingen i Know IT i Sverige, som teller 30 medarbeidere, og som allerede har erfaring fra prosjekter i Norge.

– Vi vil ha hovedfokus på beslutningsstøtte. Konkurransen vår vil først og fremst være andre konsulenthus som implementerer SAS-baserte løsninger. I andre rekke kommer dem som konkurrerer med SAS.

Om femten måneder tror Kaasen han kan ha så mange som tolv medarbeidere.

– Vi tror på lønnsom vekst, og tar sikte på å få en masse som gjør at vi kan levere. Breakeven ligger på mellom 20 og 25 konsulenter. Mens vi arbeider mot dette, vil vi få en bra risikospredning, ved at det er mulig å flytte jobber mellom Norge og Sverige.

Rettelse

Tore Kaasen presiserer at dette er absolutt første gang SAS Institute går ut og sier de har en partner som utelukkende satser på SAS.

Til toppen