Norsk finger bak iPhone

Det første kommersielle produktet med Idex-sensoren blir et deksel til Apples mobil.

Norsk finger bak iPhone
SIC vil bruke fingeravtrykkssensoren til norske Idex i en ny løsning for iPhone 4.

Idex forteller i en pressemelding at de har mottatt en kommersiell ordre fra SIC Biometrics som de inngikk en utviklingsavtale med i juni i fjor.

Fingeravtrykkssensoren fra Idex skal inngå i en enhet som SIC kaller FID, «Finger Identification Device». Enheten bygges inn i et deksel for Apple iPhone, slik at man kan logge inn på mobilen og mobiltjenester ved å sveipe fingeren over en sensor på mobilens bakside.

Samtidig med FID får brukeren en app utviklet av SIC, kalt «SimpleTouch». Appen gir tilgang til utvalgte tjenester straks man sveiper fingeren over sensoren.

SimpleTouch bruker norsk fingeravtrykksteknologi fra Idex for sikker tilgang til mobiltjenester med følsomt personlig innhold.
SimpleTouch bruker norsk fingeravtrykksteknologi fra Idex for sikker tilgang til mobiltjenester med følsomt personlig innhold.

Den første utgaven av SIC fingeravtrykksbaserte autentisering for iPhone fordret en fysisk enhet festet til mobiltelefonens nedre kant. Den nye løsningen gjør at man slipper slikt tilleggsutstyr, og mobilen blir bare marginalt større enn med det opprinnelige dekselet.

FID er i første omgang beregnet på iPhone 4. SIC ser for seg liknende løsninger for Android-mobiler og for iPad.

SIC demonstrerte FID i november i fjor, med fingeravtrykkssensor fra Idex.

Les mer om: